Receptai

Gaiviosios salotos su apelsinais

Gaiviosios salotos su apelsinais

Į lėkštę paplėšome salotų lapų, papjaustome agurkų, pomidorų, papriką supjaustome juostelėmis, sudedame apelsino skilteles (pjaustome apelsiną taip, kad nebūtų baltų plėvelių ir sėklų). Pagaminame padažą: aliejų sumaišome su Kotanyi „Vino Rosso“ prieskonių mišiniu ir užpilame ant paruoštų daržovių.

Įdomu

Kinas

Menas

A. Prager modeliai – retro kalinės (Foto)

A. Prager modeliai – retro kalinės (Foto)

Dar nesulaukusi dvidešimties A. Prager jau turėjo ne tik savo fotografijos stilių, bet ir išskirtinį individualų įvaizdį. Jos spintą daugiau kaip dešimtmetis okupavusios retro stiliaus suknelės ir kiti praėjusių laikmečių drabužiai, kuriais ji dalijasi su savo modeliais. Jie, pasak, fotografės geriausiai atrodo tada, kai sukuria beviltišką būseną, pavyzdžiui, vyraujančią atsiradus ant savižudybės slenksčio.

Mada

Sveikata ir grožis

Meilė gali atstoti vaistus

Meilė gali atstoti vaistus

Aistra ir virpulius keliantis jaudulys, kuriuos sukelia besivystantys santykiai gali blokuoti fizinį skausmą visai taip pat kaip tai daro nuskausminamieji.

Amerikoje mokslininkai ištyrė penkiolika merginų ir vaikinų, kurie tuo metu išgyveno įsimylėjimo etapą. Tuo metu, kai jiems buvo rodomos jų mylimųjų nuotraukos, kopmiuterio impulsais buvo perduodami švelnų skausmą sukeliantys impulsai. Tuo metu jų smegenys buvo skenuojamos magnetinio rezonanso mašinos (fMR).

Taigi tyrimo metu paaiškejo, kad jaunuolių, žiūrėjusių tyrimo metu į savo simpatijų nuotraukas vidinės emocijos užgniaužė fizinius impulsus, t.y. suveikė, kaip nuskausminamasis vaistas.

Tam, kad įsitikintų tyrimo teisumu, tiem patiems jaunuoliams tyrimo metu buvo duota ir kitų patraukliai atrodančių pažįstamų nuotraukos. Tačiau tai nedavė jokio rezultato.

Tyrimo vadovas, Sean Mackey teigia, kad aistra, kurią sukelia kitas partneris yra labai reikšmingas elementas veikiantis mūsų nuotaikas, o tai aktyviai dalyvauja skausmo blokavimo arba intensyvinimo procese.

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.