-0.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Cukinija su vištiena, bulvėmis ir meksikietišku pusiau aštriu padažu

Jums reikės:

cukinija – 100 g,
vištienos filė – 70 g,
bulvės – 100 g,
„Kotanyi“ bulvių prieskoniai,
„Kotanyi“ vištienos prieskoniai,
kiaušinis – 1,
aliejus – 1,
pomidorų padažas – 20 g,
žiupsnelis žalumynų.

Kaip gaminame:

Cukiniją padaliname į 3 lygias dalis, atsargiai išvalome jos vidų, palikdami tik tuščiavidurius žiedus. Juos 2–3 minutes apverdame puode su vandeniu.

Vištienos filė supjaustome juostelėmis į tris dalis, taip, kad tos dalys tilptų į cukinijos vidų. Pamarinuojame vištieną su vištienos prieskoniais.

Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi truputį apkepiname vištienos gabaliukus, bet neiškepame. Apkepintus gabaliukus sudedame į cukinijos vidų ir pašauname į 180 C temperatūros orkaitę 10–15 minučių.
Šviežias bulves su lupenomis verdame vandenyje ne ilgiau kaip 10 minučių (nepervirkite!). Išvirtas bulves apibarstome „Kotanyi“ bulvių prieskoniais ir taip pat šauname į orkaitę kartu su vištiena ir cukinijomis.

Kol viskas kepa, gaminame padažą. Į siaurą indą įmušame kiaušinį, ir, trindami jį trintuvu, maža srovele pilame aliejų ir atsargiai plakame, kol pasidarys majonezinė masė.

Pilame pomidorų padažą, beriame prieskonius. Į lėkštės vidurį dedame keptas cukinijas ir vištieną, bulves ir pilame padažą. Lėkštę papuošiame žalumynais.

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: