Užgavėnių proga blynus keps turbūt daugelis mūsų skaitytojų. Tad pasiraitojome rankoves ir paieškojome keletą skanių blynų receptų.
Mieliniai blynai
Jums reikės:
2 stiklinių miltų
2 šaukštų kildintų mielių
1,5 stiklinės pieno
2 kiaušinių
100 gr. riebalų
Druskos
Kaip gaminti:
Miltus išplakite su pienu, supilkite kildintas mieles ir padėkite į šiltą vietą, kad tešla pakiltų. Tada gerai išplakite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, išplakite ir vėl palikite, kad pakiltų (kad tešla laisvai kristų nuo šaukšto). Įkaitinus riebalus keptuvėje, dėkite į ją masę su šaukštu. Apkepkite abi puses (kol paruduos). Iškepusius blynus galima patiekti su cukrumi.
Paprasti ir labai skanūs blynai
Reikės:
Kvietinių miltų – 160 gramų
Cukraus – 1.5 šaukšto
Sviesto -50 gramų
Kiaušinių – 2 vienetai
Pieno – 270 mililitrų
Kaip gaminti:
Iš visų produktų suplakame tešlą, nepaisant pirmumo eilės, sudedame tirpintą sviestą. Keptus blynus pabarstome cukraus pudra. Valgome su pasirinkta uogiene, medumi ar karštu šokoladu.
Skanaus!