Now Reading
Šampanas: ar derinti jį su maistu?

Šampanas: ar derinti jį su maistu?

Šampanas: ar derinti jį su maistu?

Darykime taip, kaip daro prancūzai: valdydami turėkime ir taurę tikro šampano. Skamba neblogai, tačiau prie kokio maisto galima derinti šampaną?

Šis straipsnis puikiai tiks planuojant artėjančias didžiąsias metų šventes, šeimos susibūrimus, vestuves ar tiesiog smagų vakarą su draugais. Juk kartais taip norisi burnoje pajusti šampano skonį ir švelnius burbuliukus.

Tada iš karto iškyla klausimas – ar šampanas dera su maistu? Prancūzai Jums nedvejodami atsakys „Taip, dera!“ Lietuvoje žmonės šampaną daugiau geria vieną, atšaldytą arba kaip aperityvą. Tačiau prancūzai yra pamėgę šampanu užsigerti valgant.

Žinoma, norint suderinti, svarbu atidžiai rinktis maistą. Pagrindinė taisyklė: viską vartokite subtiliai, supraskite šampaną kaip prieskonį, o ne kaip alkoholį. Būtina žinoti, kad su šampanu nevalia maišyti itin riebaus ar aštraus maisto.

Pietaujantiems siūlome pabandyti šampaną derinti su žuvimi ar kitu jūros gerybių maistu, patiektu sviesto padažuose (su šviežios citrinos lašeliu). Tam labiausiai tiks Chardonnay vynuogių šampanas. Taip pat, puikus derinys bus su sušiu, grybais ir neriebia vištiena.

Saldumynų mėgėjai turėtų išbandyti šampaną su įvairiausių rūšių pudingais (žinoma, tikrais, o ne per kelias minutes padarytais iš „pakelio“). Prieš ragaudami, nepamirškite į šampano stiklinę įmesti šaldytų vaisių – ypač braškių.

Na, o iš užkandžių rinkitės sūrį. Įvairiausių rūšių sūris bus gardžiausias užgeriamas šampanu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jeigu nerandate gero šampano paprastoje parduotuvėje, imkite tą, kurį mėgstate. Hennessy teigia, kad svarbiausia – žmogui turi būti skanu.

Aišku, žiemą gal ir nelabai norėsis tokios atgaivos, tačiau vasarą nepamirškite eksperimentuoti, o jeigu nuvyksite į Prancūziją – būtinai parsivežkite aukščiausios klasės šampano.

Laikas.lt
Parengta: pagal Telegraph.co.uk

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt