Šokoladinis pyragas su raudonųjų apelsinų glajumi – puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniam saldžių akimirkų mėgavimuisi. Klasikinis šokoladinis pyragas su gaiviu apelsinų kremu suteikia puikų skonių balansą.
Šokoladinis pyragas su raudonųjų apelsinų glajumi: receptas
Pyragas puikiai tiks desertui, idealus derinys su kavos puodeliu ar šaltu gėrimu.
Ingredientai:
Kremui:
- 240 ml šviežiai spaustų raudonųjų apelsinų sulčių (~4-5vnt)
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 2 dideli kiaušiniai
- 4 kiaušinių tryniai
- 1 valg. š. apelsinų žievelės
- 100 g cukraus
- žiupsnelis druskos
Pyragui:
- 113 g sviesto
- 150 g cukraus
- 1 valg. š. rapsų aliejaus
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinio trynys
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 50 g kakavos miltelių
- 42 g miltų
- 0,5 arb. š. druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nulupti žievelę nuo 1-2 apelsinų. Išspausti sultis ir jas nukošti per sietelį. Reikia 1 stiklinės sulčių.
2. Sultis supilti į puodą ir kaitinti ant vidutinės kaitros, kol jos sumažės perpus (~10-15 min). Tuomet įpilti citrinos sultis. Atvėsinti.
3. Dubenyje virš garų vonelės lengvai šluotele suplakti kiaušinius, trynius, cukrų ir žievelę. Įmaišyti apelsinų sultis. Kaitinti kol kremas sutirštės. Vis pamaišyti. Stebėti. Sutirštėjus patraukti nuo kaitros.
4. Paruošti 20×20 cm kepimo formą, iškloti ją kepimo popieriumi.
5. Ištirpinti sviestą puode ar mikrobangų krosnelėje. Įmaišyti cukrų, aliejų, kiaušinį, trynį, vanilę.
6. Įmaišyti miltus, kakavą, druską. Ir supilti į paruoštą formą.
7. Kepkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-17 min.
8. Išimti pyragą iš orkaitės ir supilti ant juo paruoštą kremą. Grąžinti dar 5-7 min į orkaitę. Kremas gražiai sustings.
9. Visiškai atvėsinti. Pjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.