Kepto moliūgo salotos su špinatais – šios salotos yra puikus skonių derinys, su švelniu keptu moliūgu, šviežiais salotų lapais ir traškiomis moliūgo sėklomis.
Kepto moliūgo salotos su špinatais: receptas
Tai lengvas, tačiau pilnas skonio patiekalas, puikiai tinkantis tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas.
Ingredientai:
- 400 g moliūgo (nulupto ir išvalyto)
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. džiovintų čiobrelių
- 3 česnako skiltelės
- 150g špinatų
- 50g moliūgų sėklų
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. baltojo vyno acto
- ½ arb. š. medaus
- ½ arb. š. grūdėtųjų garstyčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros.
2. Moliūgo minkštimą supjaustyti gana smulkiais kubeliais ir dėti į kepimo formą. Sumaišyti su aliejumi, čiobreliais ir trintu česnaku.
3. Kepti įkaitintoje orkaitėje 30 min, kol moliūgas suminkštės ir gražiai apskrus kraštai. Leisti šiek tiek atvėsti.
4. Dideliame dubenyje sumaišyti padažo ingredientus.
5. Į padažą dėti salotų lapus, pagardinti druska ir pipirais, tada švelniai sumaišyti.
6. Sudėti salotas ant lėkštės. Moliūgą sumaišyti tame pačiame dubenyje, kad pasidengtų likusiu padažu ir sudėti ant salotų. Pabarstykite moliūgų sėklomis ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.