Šiltos bulvių salotos su ridikėliais – tai puikus sezoninis patiekalas, kuris tinka ir kaip lengva vakarienė, ir kaip garnyras. Kepti ridikėliai nustebins švelnesniu skoniu, o šiltos bulvės suteiks sotumo.
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais: receptas
Tobulas pasirinkimas pavasariui ar vasarai, kai norisi kažko šviežio, bet šildančio.
Ingredientai:
- 500 g bulvių
- 1 pundelis ridikėlių
- Sauja mėgstamų žalumynų (pvz. rukola ar špinatai)
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- Druska ir šviežiai malti pipirai pagal skonį
Padažui:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š.obuolių arba vyno acto
- 1 arb. š. grūdėtų garstyčių
- Žiupsnelis druskos ir pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Bulves nuplaukite ir, jei didesnės – perpjaukite per pusę. Sudėti į kepimo formą.
- Ridikėlius perpjauti per pusę arba ketvirčiais (priklausomai nuo dydžio) ir taip pat sudėti į tą pačią formą.
- Apšlakstyti daržoves alyvuogių aliejumi, pagardinti druska, pipirais ir raudonėliu. Išmaišyti.
- Kepti 200 °C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min, kol bulvės suminkštės, o daržovės lengvai apskrus.
- Tuo tarpu žalumynus šiek tiek susmulkinti ir sudėti į dubenį.
- Sumaišyti padažo ingredientus dubenėlyje.
- Iškepusias daržoves ištraukti iš orkaitės, šiek tiek atvėsti ir sudėti ant salotų lapų.
- Apšlakstyti padažu.
- Patiekti šiltas arba kambario temperatūros.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.