Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže – puikus pasirinkimas norint greitai ir skaniai paruošti žuvies patiekalą. Paruošimas nesudėtingas, o skonis išties puikus.
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže: receptas
Tai lengvas, bet išraiškingas patiekalas, tinkamas tiek kasdieniams pietums, tiek jaukesnei vakarienei.
Ingredientai:
- 25 g sviesto (tirpinto)
- 1 riekė duonos (sudžiuvusios, suplėšytos gabaliukais)
- 50 g kreminio sūrio su česnaku ir žolelėmis
- 1 arb. š. kvietinių miltų
- 125 ml pieno
- 1 laiškinis svogūnas
- 2 valg. š. žirnelių (jei šaldyti – atitirpdyti po šaltu vandeniu ir nusausinti)
- 1 baltos žuvies filė (pvz., menkės), be odos ir kaulų
- 6 vyšniniai pomidoriukai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Nedidelį kepimui tinkamą indą patepti aliejumi.
2. Ištirpintą sviestą sumaišyti su duonos gabalėliais.
3. Kitame dubenyje sumaišyti kreminį sūrį su miltais, kol gausis vientisa masė.
4. Pamažu įmaišyti pieną, kol masė taps glotni. Įmaišyti smulkintą laiškinį svogūną ir žirnelius.
5. Į pateptą kepimo indą sudėti žuvį, ant jos – sūrio ir daržovių mišinį, tada ketvirčiais pjaustytus pomidoriukus, o galiausiai – duonos ir sviesto mišinį.
6. Kepti orkaitėje 20-25 min, kol žuvis bus visiškai iškepusi.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.