Prieskoninė bananų duona – ši duona yra minkšta, drėgna ir aromatinga, pagardinta cinamonu, muskatu bei migdolų traškumu.
Prieskoninė bananų duona: receptas
Desertas lengvai paruošiamas, o natūraliai saldūs bananai puikiai dera su švelniu prieskonių ir vanilės poskoniu.
Ingredientai:
- 180 g sviesto (minkšto)
- 180 g šviesaus muscovado cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 180 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. malto muskato
- 1 arb. š. cinamono
- 3 arb. š. kepimo miltelių
- 60 g maltų migdolų
- 4 bananai (apie 500 g, labai prinokę)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170°C temperatūros. Kepimo formos dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi.
2. Sumaišyti sviestą ir cukrų dubenyje ir išplakti elektriniu plaktuvu, kol masė taps puri, šviesi ir gerai susimaišys.
3. Į mažą dubenį įmušti kiaušinius ir švelniai plakti kartu su vanile. Palaipsniui pilti į sviesto ir cukraus mišinį, nuolat maišant. Nesijaudinti jei masė atrodys sukritusi – ji vėl susijungs.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Sumaišytus ingredientus persijoti į sviesto mišinį, tada sudėti maltus migdolus ir atsargiai įmaišyti metaliniu šaukštu.
5. Tris bananus sutrinti kitame dubenyje ir įmaišyti į tešlą. Supilti mišinį į paruoštą kepimo formą.
6. Likusį bananą perpjauti išilgai ir uždėti ant tešlos paviršiaus, pjūvio puse į viršų.
7. Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje 60-75 min, kol medinis pagaliukas įsmeigtas į vidurį ištraukus bus švarus. Jei kepinys pradeda pernelyg greitai ruduoti – lengvai uždengti jį folija.
8. Iškepusią duoną palikti šiek tiek atvėsti, tada išimti iš formos ir perkelti ant grotelių pilnai atvėsti.