Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Prieskoninė bananų duona
Prieskoninė bananų duona

Prieskoninė bananų duona – ši duona yra minkšta, drėgna ir aromatinga, pagardinta cinamonu, muskatu bei migdolų traškumu.

Prieskoninė bananų duona: receptas

Desertas lengvai paruošiamas, o natūraliai saldūs bananai puikiai dera su švelniu prieskonių ir vanilės poskoniu.

Ingredientai:

  • 180 g sviesto (minkšto)
  • 180 g šviesaus muscovado cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 180 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. malto muskato
  • 1 arb. š. cinamono
  • 3 arb. š. kepimo miltelių
  • 60 g maltų migdolų
  • 4 bananai (apie 500 g, labai prinokę)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170°C temperatūros. Kepimo formos dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi.
2. Sumaišyti sviestą ir cukrų dubenyje ir išplakti elektriniu plaktuvu, kol masė taps puri, šviesi ir gerai susimaišys.
3. Į mažą dubenį įmušti kiaušinius ir švelniai plakti kartu su vanile. Palaipsniui pilti į sviesto ir cukraus mišinį, nuolat maišant. Nesijaudinti jei masė atrodys sukritusi – ji vėl susijungs.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Sumaišytus ingredientus persijoti į sviesto mišinį, tada sudėti maltus migdolus ir atsargiai įmaišyti metaliniu šaukštu.
5. Tris bananus sutrinti kitame dubenyje ir įmaišyti į tešlą. Supilti mišinį į paruoštą kepimo formą.
6. Likusį bananą perpjauti išilgai ir uždėti ant tešlos paviršiaus, pjūvio puse į viršų.
7. Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje 60-75 min, kol medinis pagaliukas įsmeigtas į vidurį ištraukus bus švarus. Jei kepinys pradeda pernelyg greitai ruduoti – lengvai uždengti jį folija.
8. Iškepusią duoną palikti šiek tiek atvėsti, tada išimti iš formos ir perkelti ant grotelių pilnai atvėsti.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Bananų desertaiBananų duonadesertaiDesertai su bananaisPrieskoninė bananų duona

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vieno puodo makaronai su krevetėmis ir špinatais
Makaronų patiekalai

Vieno puodo makaronai su krevetėmis ir špinatais

2025-04-17
Cukinija su malta kiauliena
Mėsos patiekalai

Cukinija su malta kiauliena

2024-01-01
Grietinėje troškinti kalmarai
Receptai

Grietinėje troškinti kalmarai

2024-01-29
Daržovių troškinys
Receptai

Lengvas daržovių troškinys su avinžirniais – tik 200 kcal!

2025-01-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?