Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai
Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai – derinys ne tik maistingas, bet ir vizualiai patrauklus. Tai puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pasimėgauti gardžiu be mėsos patiekalu.

Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai: receptas

Tai sotus ir gardus vegetariškas patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 4 portobello grybai
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ svogūno
  • 2 česnako skiltelės
  • 200 g špinatų
  • 100 g ožkos sūrio arba kito kreminio sūrio
  • 100 g keptų raudonųjų paprikų (iš stiklainio)
  • 50 g čederio sūrio
  • šlakelis citrinos sulčių (nebūtina)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Grybams išimti kotelius (juos atidėti), grybus aptepti vienu šaukštu alyvuogių aliejaus ir dėti kepimo skardoje kepurėlėmis į viršų. Kepti apie 20 min, kol pradės minkštėti.
2. Tuo metu likusį aliejų įkaitinti keptuvėje. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintus grybų kotelius, kepti apie 3 min, kol suminkštės.
3. Įdėti trintą česnaką ir špinatus, pagardinti druska bei pipirais. Kepti kol špinatai sukris. Padidinti kaitrą ir kepti kol visas skystis išgaruos. Nukelti nuo kaitros.
4. Ožkos sūrį, keptas smulkintas paprikas ir pusę tarkuoto čederio sūrio sudėti į dubenį. Sudėti keptą špinatų mišinį ir gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir, jei norisi, šlakeliu citrinos sulčių.
5. Išimti grybus iš orkaitės, apversti ir padalinti įdarą į kiekvieną grybą. Apibarstyti likusiu čederio sūriu.
6. Grąžinti į orkaitę ir kepti dar 15 min, kol grybai suminkštės, o sūris taps auksinės spalvos.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Grybų patiekalaiĮdaryti grybaiPortobello grybaiSūriu ir špinatais įdaryti portobello grybaivegetariški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trisluoksnis šokoladinis desertas
Desertai

Trisluoksnis šokoladinis desertas

2024-01-14
Proginiai močiutės sausainiai su džemu
Desertai

Proginiai močiutės sausainiai su džemu

2024-01-21
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Desertai

Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite

2024-10-17
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver
Receptai

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas

2024-09-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?