Dauguma mūsų įpratę išmesti agurkų marinatą, likusį stiklainyje, tačiau šis rūgštokas skystis gali tapti tikru virtuvės ir buities pagalbininku. Agurkų marinatas – ne tik puikus skonio stipriklis, bet ir natūrali priemonė buityje, sode ar net pirmosios pagalbos situacijose. Sužinokite kūrybiškus agurkų marinato panaudojimo būdus.

20 kūrybiškų agurkų marinato panaudojimo būdų:
- Marinatas daržovėms ar kiaušiniams
Pakaitinkite marinatą su šviežiais prieskoniais ir česnaku, atvėsinkite ir naudokite kaip marinatą virtoms daržovėms ar virtiems kiaušiniams. - Mėsos minkštinimas
Agurkų marinatas puikiai minkština vištieną, kiaulieną ar jautieną, kartu suteikdamas pikantišką skonį. - Skonio akcentas bulvėms
Verdant bulves įpilkite šlakelį agurkų marinato – patiekalas įgaus rūgštelės ir gaivumo. - Vietoj acto salotų užpilams
Pakeiskite actą marinatu ruošdami salotų užpilus ar šaltąsias sriubas. - Padažų pagerinimas
Šlakelis marinato sustiprins barbekiu, tartaro ar majonezo padažų skonį. - Kokteilių priedas
Įpilkite šiek tiek marinato į „Bloody Mary“ ar net martinio kokteilį – rezultatas nustebins. - Citrinos pakaitalas
Kai neturite citrinos – agurkų marinatas puikiai ją pakeičia sriubose ar humuse. - Trąša augalams
Rūgščią dirvą mėgstantys augalai, kaip hortenzijos ar rododendrai, džiaugsis šiuo natūraliu dirvos papildymu. - Raumenų mėšlungio malšinimas
Po sporto ar didelio fizinio krūvio – šaukštas marinato gali padėti sumažinti mėšlungį. - Pagalba nuo pagirių
Lenkijoje marinatas laikomas veiksminga priemone nuo pagirių. - Gargalavimas gerklei
Skaudančiai gerklei naudinga pagargaliuoti praskiestu agurkų marinatu. - Papildomas skonis įdarytiems kiaušiniams
Įmaišykite šlakelį marinato į faršą – kiaušiniai taps dar skanesni. - Piktžolių naikinimas
Marinatas gali būti ekologiška alternatyva cheminėms piktžolių naikinimo priemonėms. - Vario indų valymas
Marinatas efektyviai nuvalo varinius puodus ir indus. - Žuvies virimas
Sumaišykite vandenį su marinatu ir jame virkite žuvį – skonis nustebins. - Ledinukai iš marinato
Iššaldykite marinatą formelėse – puikus užkandis agurkų mėgėjams. - Ingredientas sriuboms
Įpilkite šiek tiek marinato į sriubą – suteiksite jai ryškesnio skonio. - Keptuvės deglazavimas
Vietoj vyno ar acto – naudokite marinatą, kad surinktumėte skonio likučius nuo keptuvės dugno. - Sūrio marinavimas
Sumaišykite marinatą su prieskoniais ir pamirkykite mocarelos ar ožkos sūrį. - Pagalba nudegus nuo saulės
Sudrėkinkite vatos diską marinatu ir uždėkite ant nudegusios vietos – tai gali palengvinti nemalonius pojūčius.
Agurkų marinatas – tai ne atliekos, o vertingas ingredientas, kurį verta išsaugoti ir išnaudoti kasdienybėje!
Šaltinis: fakake.com
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.