Now Reading
Keliaujantys žaislai – užsiėmimas ne tik vaikams

Keliaujantys žaislai – užsiėmimas ne tik vaikams

Keliaujantys žaislai – užsiėmimas ne tik vaikams

Jaunimogidas.lt
Karolina Panto

Keliauti po pasaulį ir pamatyti įvairiausias šalis yra nuostabu, tačiau dažnai žmogus tam neturi pakankamai laiko arba pinigų. Kaip artimiau pažinti užsienį, neišleidus krūvos pinigų ir nekraustant lagamino? Idėja paprasta ir, beje, sparčiai populiarėjanti – tereikia išsiųsti savo minkštą žaisliuką ir stebėti, kaip jis keliauja.

Projektas yra pakankamai šviežias, bet jau spėjęs pritraukti daugybę gerbėjų iš viso pasaulio. Juk taip smagu išsiųsti savo mielą vaikystės draugą, dalelę savęs į kelionę, stebėti, kaip kitas žmogus aprašo jo dienas svetur ir įkelia nuotraukas prie garsiausių ir lankomiausių tos šalies objektų. Aišku, vien tuo žmogus sotus nebus, bet tai kur kas įdomiau nei tiesiog skaityti apie kitą šalį, jei galimybių ją aplankyti šiuo metu tiesiog nėra. Gyvūnėliai gali keliauti tiek į artimą Europą, tiek į Taivaną, Indoneziją, Braziliją ir į dar įvairesnes šalis. Ten jie gyvena apie mėnesį, o žaislo „šeimininkas“ stengiasi kuo dažniau atnaujinti jo dienoraštį keldamas nuotraukas ir aprašymus iš tų vietų, kurias keliautojas aplankė – tai gali būti garsūs pastatai, renginiai, šeimos susitikimai… Žodžiu, viskas, ką patiria mažasis draugas.

Žmogus, išsiuntęs savo žaislą, gali ir pats priglausti kito minkštą nuotykių ieškotoją. Įdomu tai, jog Lietuva nėra labai dažna šalis svetainėje (daugiausiai keliautojų gyvena Vokietijoje) ir todėl tai dažnam prisiregistravusiam vartotojui atrodo kaip ganėtinai egzotiška vieta. Toks požiūris leidžią Lietuvą parodyti kaip nuostabios architektūros ir žalių laukų šalį su draugiškais žmonėmis, skambia kalba ir įdomiais tradiciniais valgiais, supažindinti užsienyje gyvenančius žmones su kita kultūra.

Kaip paversti minkštą meškiną keliautoju? Reikia užsiregistruoti svetainėje toyvoyagers.com (arba kitoje svetainėje, kurioje taip pat galima išsiųsti į kelionę savo žaislą), parašyti į forumo temą arba administratoriui, jog nori gauti ID numerį, o, jį gavus, užregistruoti žaislą svetainėje. ID numerį žmonės toliau galės naudoti tam, kad pasiektų keliautojo Travelog‘ą (dienoraštį) ir galėtų jį pildyti pasakojimais apie nuotykius.

Reikia pasirūpinti ir savo gyvūnėliu – sukurti jam atsparią vandeniui kortelę, kurioje būtų parašytas keliautojo vardas, ID numeris ir dienoraščio slaptažodis (nebūtina) savarankiškai arba įsigyti patvarią kortelę svetainėje už kelis papildomus pinigėlius. Nemokamai galima susikurti iki penkių keliautojų. Toliau įkelti kelias nuotraukas ir aprašymus apie tai, ką veikia savo Tėvynėje, kad žmonės galėtų susipažinti su mažyliu ir suprasti, jog nesi apgavikas bei rimtai žiūri į projektą. Po to, jei nuspręsi keliautojo nepasilikti sau ir išsiųsi jį į kelionę po platųjį pasaulį, jam reiks surasti „šeimininkus“. Kai kurie žmonės gali pasiprašyti patys, o pats greičiausias būdas – paskelbti apie tai forume (tam skirtoje temoje). Gavus pirmąjį adresą, galima išsiųsti savo minkštąjį draugą. Mandagu ir malonu įdėti į voką kažkokią mažą dovanėlę, tarkime, magnetuką, šokoladuką, atvirutę. Taip pat galima įdėti ir užrašų knygelę, kurioje „šeimininkai“ parašytų palinkėjimus. Štai ir prasideda kelionė!

Reikia pasiruošti ir tam, jog, dėl pašto problemų arba žmonių nesąžiningumo gražūs ir nauji žaisliukai gali pasimesti ir neatkeliauti atgal namo. Geriausia siųsti tvarkingą ir mielą žaisliuką, kurio nebūtų gaila pamesti. Svarbus ir jo dydis – tinkamas žaislas yra tas, kuris telpa į kišenę arba į delną, t.y. ne miniatiūrinis, bet ir ne didelis. Tokį yra lengviau nešiotis su savimi, o ir pašto išlaidos nėra didelės siunčiant jį į kitas šalis.

Keliaujantys žaislai yra smagus užsiėmimas ir tai tikrai ne vaikiškas dalykas. Iš tiesų, projekte galima dalyvauti nuo šešiolikos metų ir čia yra kur kas daugiau 35-40 metų moterų ir vyriškių nei galima būtų įsivaizduoti. Visi jie labai malonūs ir paslaugūs!

Kai gavau pirmąjį savo žaislą, labai spirgėjau iš nekantrumo norėdama jam aprodyti visas vietas, kur tik žengsiu žingsnį. Mažas žaislas, nesvarbu, ar tai meškis, ar pelė, ar dinozauras, yra kaip svečias iš kitos šalies, kuriam darai ekskursijas po visą miestą ir stengiesi padaryti tokį įspūdį keliautojo šeimininkui, lyg jis pats būtų toje šalyje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Išsiųsdama savo meškiuką į pirmąją kelionę į Vokietiją, o po to į Ameriką, aš galėjau pamatyti daug įdomių vietų, kurias galbūt kada nors vėliau galėsiu aplankyti pati. Šiuo metu mano sukurtas keliautojas skuba į Angliją ir aš tikiuosi, kad tai nebus jo paskutinė aplankyta šalis.

Platųjį pasaulį atradę keliautojai gali suteikti daug džiugių akimirkų, leisti pamatyti daugiau įvairių šalių ir kultūrų, susipažinti su įdomiais žmonėmis, geriau išmokti anglų kalbos ir palikti dalelę savęs beveik visuose pasaulio kampeliuose.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top