Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės – tai klasikinis Viduržemio jūros regiono patiekalas, kupinas skonio ir aromato. Lėtai kepant daržovės įgauna sodrų skonį ir malonią tekstūrą.
Aromatingais ryžiais įdarytos daržovės: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek vaišėms, ypač mėgstantiems lengvą, augalinės kilmės maistą.
Ingredientai:
- 1 žalia paprika
- 1 raudona paprika
- 1 geltona paprika
- 2 pomidorai
- 2 baklažanai
- 1 žalia cukinija
- 1 geltona cukinija
- 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 2½ valg. š. pomidorų pastos
- 400 g ilgagrūdžių ryžių
- 250 ml daržovių sultinio
- didelė sauja petražolių
- didelė sauja šviežios mėtos
- 1 valg. š. džiovinto raudonėlio
- ⅛ arb. š. aitriosios paprikos dribsnių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros.
2. Pirmiausia paruošti daržoves įdarymui. Nupjauti paprikų ir pomidorų viršūnėles, kad susidarytų dangteliai – viršūnėles atidėti. Iš paprikų išimti sėklas ir išmesti. Iš pomidorų išskobti minkštimą ir sėklas – juos pasilikti. Baklažanus ir cukinijas perpjauti išilgai ir išskobti vidų, suformuojant valteles įdarui. Visą išskobtą cukinijų, baklažanų ir pomidorų minkštimą smulkiai sukapoti.
3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir kepti smulkiai pjaustytą svogūną su trintu česnaku 3-5 min, kol suminkštės. Sudėti sukapotą daržovių minkštimą ir pomidorų pastą. Troškinti apie 10 min, kol viskas suminkštės.
4. Įmaišyti ryžius ir 150 ml daržovių sultinio, užvirti ir troškinti apie 10 min, kartais pamaišant. Pagardinti druska, pipirais, įmaišyti žoleles ir aitriąją papriką.
5. Įdėti daržovių „valteles“ į kepimo indą ir prikrauti į jas ryžių mišinio. Ant paprikų ir pomidorų uždėti dangtelius, viską pašlakstyti likusiu aliejumi.
6. Į kepimo indą supilti likusį sultinį, uždengti folija ir kepti 1 val. Nuimti foliją ir kepti dar 15-30 min, kol daržovės ir ryžiai bus iškepę.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.