Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas – šis avinžirnių pyragas su riešutų sviestu ir šokoladiniu kremu yra skanus ir sveikesnis desertas, puikiai tinkantis tiems, kurie mėgsta švelnius, bet sočius skonius. Avinžirniai suteikia pyragui kreminę tekstūrą ir baltymų, o riešutų sviestas prideda šilumos ir skonio.
Avinžirnių ir riešutų sviesto pyragas: receptas
Toks pyragas ypač tiks po vakarienės ar kaip užkandis prie kavos. Pasiruoškite mėgautis šiuo sveikesniu desertu, kuris džiugins tiek skoniu, tiek tekstūra!
Ingredientai:
- 400 g avinžirnių (konservuotų)
- 50 g riešutų sviesto
- 2 valg. š. migdolų miltų
- Šiek tiek mėgstamo sirupo (ar kito saldiklio)
- Žiupsnelis druskos
- 1-2 valg. š. šokoladinio kremo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Avinžirnius nuplauti ir sudėti į maisto smulkintuvą.
2. Prie avinžirnių sudėti riešutų sviestą ir įpilti sirupo (ar kito saldiklio) ir įberti druskos.
3. Viską sutrinti iki kreminės konsistencijos (bus gana kieta masė, tad maisto smulkintuvas turėtų būti pakankamai galingas, kad sutrintų).
4. Tuomet įberti miltus ir dar kartą viską išmaišyti.
5. Gautą masę perkelti į kepimo indą ir šiek tiek išlyginti paviršių.
6. Tuomet ant viršaus uždėti šokoladinio kremo ir peiliu paskleisti per visą plotą.
7. Orkaitę įkaitinti iki 185 C temperatūros ir pyragą kepti apie 30-40 min.
8. Iškepusį perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.