Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona – tai jaukus, šildantis troškinys, išsiskiriantis kvapnių prieskonių – imbiero, česnako, kumino ir paprikos – deriniu.
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona: receptas
Puikus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei – skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.
Ingredientai:
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 400 g konservuotų avinžirnių (nuplautų)
- 3-4 česnako skiltelės
- 2 cm šviežio imbiero šaknies
- 1 valg. š. maltos paprikos
- 1 valg. š. maltų kumino sėklų
- ½ arb. š. ciberžolės
- 100 g duonos (tinka bet kokia)
- 150 g šaldytų špinatų (atitirpintų ir nusausintų)
- 400 ml daržovių sultinio
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- ½ citrinos sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų keptuvėje. Sudėti nusausintus avinžirnius, trintą česnaką, tarkuotą imbierą, papriką, kuminą ir ciberžolę, ir kepti 3-4 min. Jei masė ima lipti prie dugno – įpilti šiek tiek sultinio.
2. Sudėti gabaliukais plėšytą duoną ir špinatus, gerai išmaišyti. Supilti sultinį, pagardinti druska ir pipirais, ir užvirti. Sumažinti kaitrą ir troškinti 20-30 min.
3. Prieš patiekiant – tiek karštą, tiek šaltą – įspausti citrinos sulčių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.