Baltojo šokolado pyragas su avietėmis – šis desertas pasižymi saldumu ir gaiviu uogų skoniu. Iškepęs jis būna drėgnas ir minkštas, o paviršius – lengvai traškus.
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis: receptas
Paruošimas paprastas ir greitas, todėl tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam skanėstui, tiek svečiams. Jis neabejotinai pradžiugins kiekvieną valgantį.
Ingredientai:
- 145g miltų
- 1/4 arb. š. druskos
- 1/4 arb. š. kepimo miltelių
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto
- 30 g rapsų aliejaus
- 115 g baltojo šokolado
- 60 g sviesto
- 10 g liofilizuotų aviečių
- 100 g šviežių aviečių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę 180 C temperatūros. Iškloti kepimo popieriumi 20×20 cm dydžio kepimo indą
2. Nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir susmulkintas liofilizuotas avietes.
3. Didesniame dubenyje suplakti šluotele kiaušinius, baltąjį ir rudąjį cukrų, rapsų aliejų ir vanilę.
4. Baltąjį šokoladą ištirpinti su sviestu ir išmaišyti kol viskas susijungs į vientisą masę.
5. Į kiaušinių ir cukraus masę supilti baltąjį šokoladą su sviestu ir viską gerai išmaišyti.
6. Suberti sausų produktų mišinį ir viską lengvai sumaišyti kol nebesimatys miltų ruožų.
7. Sudėti šviežias avietes ir viską lengvai ir švelniai pamaišyti.
8. Tešlą supilti į kepimo indą ir kepti apie 20-25 min. Likus kepti 10 min vis kas 3 min patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu ištraukus jis aplipęs keliais trupiniais – metas išimti iš orkaitės.
9. Palikti atvėsti skardoje. Jeigu norisi wow efekto – supjausčius galima apibarstyti liofilizuotų aviečių milteliais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.