Now Reading
Barščiai su jautiena ir kopūstais

Barščiai su jautiena ir kopūstais

Barščiai su jautiena ir kopūstais

Ingredientai:

jautiena (gryna mėsa arba su kaulu) – 1 kg,
bulvės – 500 g, 
šviežūs kopūstai – 300 g,
burokėliai – 400 g,
morkos – 200 g,
svogūnai – 200 g,
pomidorų padažas – 4 šaukštai,
actas -1 šaukštelis,
česnakas – 2-3 skiltelės,
lauro lapeliai – 2-3 vnt.,
džiovintos arba šviežios petražolės lapeliai,
druska, pipirai pagal skonį,
aliejus.

Kaip gaminti:

Mėsą virkite 1, 5 val. Išvirusią supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite atgal į sultinį. Kopūstus supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite svogūną. Morkas sutarkuokite burokine tarka. Burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves – kubeliais arba pagaliukais. Burokėlius apkepkite aliejuje. Į keptuvę įpilkite acto, pomidorų padažo, šiek tiek vandens ir patroškinkite 5 – 7 min. Aliejuje apkepkite svogūnus. Į tą pačią keptuvę įdėkite morkas ir dar kartą pakepinkite. Į jau verdantį sultinį sudėkite bulves, pasūdykite. Užvirus sudėkite kopūstus. Virkite ant nedidelės ugnies 5 min. Sudėkite troškintus burokėlius ir dar pavirinkite 10 min. Sudėkite svogūnų ir morkų troškinį, taip pat – lauro lapus ir petražoles. Galite paskaninti pipirais ir česnakais. Puodą nuimkite nuo viryklės ir palikite pastovėti 15 – 20 min. Patiekdami įdėkite grietinės ir žalumynų.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top