Jums reikės:
(10 porcijų)
0,5 litro pieno
1 vanilės lazdelės
7 šaukštelių želatinos
4 kiaušinių trynių
125 g cukraus
0,5 litro grietinėlės
Kaip gaminti:
Išskobkite vanilės lazdelės minkštimą. Lazdelę dėkite į puodą su pienu ir puse reikiamo cukraus ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Želatiną išbrinkykite šaltame vandenyje.
Trynius su likusiu cukrumi išsukite iki putų kol cukrus ištirps. Pamažu į masę supilkite karštą pieną (be vanilės lazdelės) dažnai maišykite kol kremas ims lipti prie šaukšto.
Želatiną sudėkite į kremą ir ištirpinkite. Dažnai maišykite. Kremą atvėsinkite šalto vandens vonelėje. Retkarčiais pamaišykite.
Grietinėlę išplakite iki standumo, sukrėskite į kremą ir išmaišykite. Desertą sukrėskite į indelius ir uždenkite. Prieš patiekdami dar valandą palaikykite šaltai.
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!