Now Reading
Bavariškas kremas

Bavariškas kremas

Bavariškas kremas

Jums reikės:

(10 porcijų)

0,5 litro pieno
1 vanilės lazdelės
7 šaukštelių želatinos
4 kiaušinių trynių
125 g cukraus
0,5 litro grietinėlės

Kaip gaminti:

Išskobkite vanilės lazdelės minkštimą. Lazdelę dėkite į puodą su pienu ir puse reikiamo cukraus ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Želatiną išbrinkykite šaltame vandenyje.

Trynius su likusiu cukrumi išsukite iki putų kol cukrus ištirps. Pamažu į masę supilkite karštą pieną (be vanilės lazdelės) dažnai maišykite kol kremas ims lipti prie šaukšto.

Želatiną sudėkite į kremą ir ištirpinkite. Dažnai maišykite. Kremą atvėsinkite šalto vandens vonelėje. Retkarčiais pamaišykite.

Grietinėlę išplakite iki standumo, sukrėskite į kremą ir išmaišykite. Desertą sukrėskite į indelius ir uždenkite. Prieš patiekdami dar valandą palaikykite šaltai.


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt