Jums reikės:
(10 porcijų)
0,5 litro pieno
1 vanilės lazdelės
7 šaukštelių želatinos
4 kiaušinių trynių
125 g cukraus
0,5 litro grietinėlės
Kaip gaminti:
Išskobkite vanilės lazdelės minkštimą. Lazdelę dėkite į puodą su pienu ir puse reikiamo cukraus ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Želatiną išbrinkykite šaltame vandenyje.
Trynius su likusiu cukrumi išsukite iki putų kol cukrus ištirps. Pamažu į masę supilkite karštą pieną (be vanilės lazdelės) dažnai maišykite kol kremas ims lipti prie šaukšto.
Želatiną sudėkite į kremą ir ištirpinkite. Dažnai maišykite. Kremą atvėsinkite šalto vandens vonelėje. Retkarčiais pamaišykite.
Grietinėlę išplakite iki standumo, sukrėskite į kremą ir išmaišykite. Desertą sukrėskite į indelius ir uždenkite. Prieš patiekdami dar valandą palaikykite šaltai.