Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže – tai jaukūs itališki bulvių virtunukai, patiekiami su aitriu arrabbiata pomidorų padažu. Švelnios tekstūros virtinukai puikiai dera su ryškaus skonio, lengvai aštriu padažu.
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže: receptas
Lengvas, bet kartu išraiškingas patiekalas puikiai tinka vakarienei, kai norisi kažko greito, sotaus ir su itališku charakteriu.
Ingredientai:
Aštriam arrabbiata padažui:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ svogūno
- 1 česnako skiltelė
- 1 žalia aitrioji paprika
- 1 valg. š. baltojo vyno acto
- 1 arb. š. smulkaus cukraus
- 3 slyviniai pomidorai
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Gnocchi: - 200 g paruoštų gnocchi (išvirtų pagal pakuotės instrukcijas)
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Arrabbiata padažui įkaitinti aliejų keptuvėje ir švelniai kepti smulkiai pjaustytą svogūną su trintu česnaku, kol suminkštės. Sudėti pjaustytą aitriąją papriką, pilti actą ir suberti cukrų. Viską gerai išmaišyti.
2. Tuomet sudėti pjaustytus pomidorus ir troškinti kol jie visiškai suirs ir taps vientisa mase. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
3. Virtus gnocchi sudėti į serviravimo dubenį, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti.
4. Galiausiai supilti padažą ant gnocchi, dar kartą gerai išmaišyti ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.