Daržovių fritata – tai sotus, lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams, o taip pat gali būti pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei.
Daržovių fritata: receptas
Fritata yra universali – galima naudoti įvairias likusias keptas daržoves, tad tai ir skanus, ir praktiškas pasirinkimas.
Ingredientai:
- 2 arb. š. augalinio aliejaus
- apie 350 g įvairių daržovių (paprikos, pievagrybiai, cukinijos, špinatai ir pan.)
- 6 kiaušiniai (išplakti)
- 100 g čederio sūrio
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų didelėje, orkaitei naudpti tinkamoje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Daržoves supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir apkepti keptuvėje. Pagardinti druska ir pipirais.
2. Supilti išplaktus kiaušinius ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Sumažinti kaitrą ir kepti 5-10 min, kol matysis, kad fritatos apačia pradėjo tvirtėti.
3. Tuo tarpu įkaitinti grilių iki aukštos temperatūros. Perkelti keptuvę nuo kaitlentės po griliumi ir kepti kol fritatos viršus apskrus, sūris išsilydys ir ims burbuliuoti, o kiaušiniai pilani sutvirtės (apie 5-10 min).
4. Patiekti supjaustytą gabalėliais su šviežiomis daržovėmis šalia.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.