Gaivūs braškiniai ledai – jie pasižymi lengva, aksomine tekstūra ir sodriu, vasarišku skoniu. Tai gaivus ir kreminis desertas, kuriame dera natūralus braškių saldumas, švelnus jogurto rūgštumas ir subtilus vanilės aromatas
Gaivūs braškiniai ledai: receptas
Puikiai tinka norint atsigaivinti šiltą dieną ar pasimėgauti lengvu saldžiu desertu.
Ingredientai:
- 125 g cukraus
- ½ vanilės ankšties
- 2 citrinos žievelės juostelės
- 500 g braškių
- 500 g graikiško jogurto (riebaus)
- 4 valg. š. grietinės (riebios)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti cukrų, vanilės ankštį, citrinos žievelę ir 200 ml vandens į nedidelį puodą ir, retkarčiais pamaišant, lėtai užvirinti, kol cukrus visiškai ištirps. Pavirti dar 4-5 min, kol sirupas šiek tiek sutirštės. Nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti.
2. Braškių tyrę paruošti trinant elektriniu smulkintuvu arba trintuvu, kol masė taps vientisa. Supilti tyrę į dubenį, įmaišyti jogurtą ir grietinę, viską gerai išplakti, kol masė taps vientisa. Perkošti cukraus sirupą į braškių ir jogurto mišinį ir išplakti iki vientisumo.
3. Supilti mišinį į ledų gaminimo aparatą ir sukti pagal gamintojo nurodymus. Tada sudėti į sandarų indą ir užšaldyti. 4. Galima pagaminti ir be ledų aparato. Tuomet naudoti šaldymui tinkamą indą: užšaldyti masę apie 2 val, po to išimti, perplakti ar pertrinti iki vientisos masės. Grąžinti į šaldiklį dar valandai ir pakartoti plakimą. Dar po valandos pakartoti paskutinį kartą ir palikti užšalti.
5. Prieš patiekiant palaikyti šaldytuve apie 20 min, kad suminkštėtų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.