Itin aromatingas vištienos karis – tai sodraus skonio, švelnaus aštrumo ir aromatingų prieskonių kupinas patiekalas, kuriame dera švelni vištiena, kreminis kokosų pienas, bulvės ir skrudinti žemės riešutai.
Itin aromatingas vištienos karis: receptas
Idealiai tinka jaukiems draugų ar šeimos vakarams.
Ingredientai:
- 6 kardamono sėklos
- 1 arb.š. kumino sėklų
- 5 gvazdikėliai
- 1 arb.š. baltųjų pipirų grūdelių
- ½ arb.š. maltos cinamono
- 2 arb.š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
- 2 valg. š. žemės riešutų aliejaus
- 25 g žemės riešutų
- 5 česnako skiltelės
- 3,5 cm imbiero
- 2 citrinžolės stiebai
- 1 arb. š. krevečių pastos
- 2 valg. š. žuvies padažo
- ½ arb. š. tarkuoto muskato riešuto
- 2 valg. š. palmių cukraus
- 2 valg. š. šalto vandens
Vištienos kariui:
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 raudonieji svogūnai
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 1 bulvė (didelė)
- 2 mažieji aitrieji pipirai
- 250 ml vištienos sultinio
- 200 ml kokosų pieno
- 2 pomidorai
- 1 anyžiaus žvaigždutė
- 2 valg. š. žuvies padažo
- 1½ valg. š. palmių cukraus
- 2 valg. š. sojų padažo
- 1 žaliosios citrinos sultys (nebūtina)
- nedidelė sauja bazilikų
- 25 g skrudintų žemės riešutų
Patiekti:
- virti ryžiai
- 1 raudonas čili pipiras
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti nedidelę keptuvę ant vidutinės kaitros. Kai keptuvė įkais, suberti kardamono ir kumino sėklas, bei gvazdikėlius. Sausai pakepinti 1-2 min, kol pradės sklisti aromatas.
2. Perkelti prieskonius į prieskonių malūnėlį arba grūstuvę ir sumalti iki miltelių.
3. Sutrinti maltus prieskonius su visais likusiais kario pastos ingredientais virtuviniu kombainu iki vientisos masės. (Arba naudoti grūstuvę ir trinti kol gausis vientisa pasta.) Uždengti ir laikyti šaldytuve kol prireiks.
4. Kariui paruošti įkaitinti aliejų vidutinio dydžio troškintuve su dangčiu. Sudėti smulkintus svogūnus ir kepti 8-10 min, kol suminkštės ir lengvai paruduos.
5. Padidinti kaitrą, nustumti svogūnus į vieną troškintuvo pusę, o į kitą sudėti juostelėmis pjaustytą vištieną. Apkepti 2-3 min iš visų pusių, kol mėsa apskrus.
6. Įdėti pusę paruoštos kario pastos. Gerai išmaišyti, kad mėsa ir svogūnai pasidengtų pasta. Kepti dar 1-2 min, kol pasklis aromatas.
7. Į troškintuvą sudėti gabaliukais pjaustytą bulvę, smulkintus čili pipirus, supilti sultinį, kokosų pieną, sudėti pjaustytus pomidorus (pomidorams nulupti odą), anyžiaus žvaigždutę, supilti žuvies padažą ir sojų padažą, berti palmių cukrų. Išmaišyti ir užvirti. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir troškinti 12-15 min, kol vištiena bus iškepusi (nepervirti, kad neišsausėtų). Pagal skonį pagardinti dar šiek tiek žuvies padažo ar žaliosios citrinos sulčių.
8. Prieš pat patiekiant įmaišyti baziliko lapelius ir pusę paskrudintų žemės riešutų.
9. Patiekiant, į dubenėlius dėti paruoštą karį, apibarstyti likusiais baziliko lapeliais, raudonaisiais čili griežinėliais ir likusiais riešutais. Tiekti su garintais lipniais ryžiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.