Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Itin aromatingas vištienos karis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-23
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Itin aromatingas vištienos karis
Itin aromatingas vištienos karis

Itin aromatingas vištienos karis – tai sodraus skonio, švelnaus aštrumo ir aromatingų prieskonių kupinas patiekalas, kuriame dera švelni vištiena, kreminis kokosų pienas, bulvės ir skrudinti žemės riešutai.

Itin aromatingas vištienos karis: receptas

Idealiai tinka jaukiems draugų ar šeimos vakarams.

Ingredientai:

  • 6 kardamono sėklos
  • 1 arb.š. kumino sėklų
  • 5 gvazdikėliai
  • 1 arb.š. baltųjų pipirų grūdelių
  • ½ arb.š. maltos cinamono
  • 2 arb.š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
  • 2 valg. š. žemės riešutų aliejaus
  • 25 g žemės riešutų
  • 5 česnako skiltelės
  • 3,5 cm imbiero
  • 2 citrinžolės stiebai
  • 1 arb. š. krevečių pastos
  • 2 valg. š. žuvies padažo
  • ½ arb. š. tarkuoto muskato riešuto
  • 2 valg. š. palmių cukraus
  • 2 valg. š. šalto vandens

Vištienos kariui:

  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 1 bulvė (didelė)
  • 2 mažieji aitrieji pipirai
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 200 ml kokosų pieno
  • 2 pomidorai
  • 1 anyžiaus žvaigždutė
  • 2 valg. š. žuvies padažo
  • 1½ valg. š. palmių cukraus
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 1 žaliosios citrinos sultys (nebūtina)
  • nedidelė sauja bazilikų
  • 25 g skrudintų žemės riešutų

Patiekti:

  • virti ryžiai
  • 1 raudonas čili pipiras

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti nedidelę keptuvę ant vidutinės kaitros. Kai keptuvė įkais, suberti kardamono ir kumino sėklas, bei gvazdikėlius. Sausai pakepinti 1-2 min, kol pradės sklisti aromatas.
2. Perkelti prieskonius į prieskonių malūnėlį arba grūstuvę ir sumalti iki miltelių.
3. Sutrinti maltus prieskonius su visais likusiais kario pastos ingredientais virtuviniu kombainu iki vientisos masės. (Arba naudoti grūstuvę ir trinti kol gausis vientisa pasta.) Uždengti ir laikyti šaldytuve kol prireiks.
4. Kariui paruošti įkaitinti aliejų vidutinio dydžio troškintuve su dangčiu. Sudėti smulkintus svogūnus ir kepti 8-10 min, kol suminkštės ir lengvai paruduos.
5. Padidinti kaitrą, nustumti svogūnus į vieną troškintuvo pusę, o į kitą sudėti juostelėmis pjaustytą vištieną. Apkepti 2-3 min iš visų pusių, kol mėsa apskrus.
6. Įdėti pusę paruoštos kario pastos. Gerai išmaišyti, kad mėsa ir svogūnai pasidengtų pasta. Kepti dar 1-2 min, kol pasklis aromatas.
7. Į troškintuvą sudėti gabaliukais pjaustytą bulvę, smulkintus čili pipirus, supilti sultinį, kokosų pieną, sudėti pjaustytus pomidorus (pomidorams nulupti odą), anyžiaus žvaigždutę, supilti žuvies padažą ir sojų padažą, berti palmių cukrų. Išmaišyti ir užvirti. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir troškinti 12-15 min, kol vištiena bus iškepusi (nepervirti, kad neišsausėtų). Pagal skonį pagardinti dar šiek tiek žuvies padažo ar žaliosios citrinos sulčių.
8. Prieš pat patiekiant įmaišyti baziliko lapelius ir pusę paskrudintų žemės riešutų.
9. Patiekiant, į dubenėlius dėti paruoštą karį, apibarstyti likusiais baziliko lapeliais, raudonaisiais čili griežinėliais ir likusiais riešutais. Tiekti su garintais lipniais ryžiais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Aštrus karisAštrus vištienos kariskarisKaris su vištienaVištienos karis

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trupiniuotis su šaldytomis uogomis
Desertai

Trupiniuotis su šaldytomis uogomis

2025-05-12
Šaltibarščiai iš pomidorų
Receptai

Šaltibarščiai iš pomidorų

2024-01-31
Koldūnų sriuba
Receptai

Koldūnų sriuba – vakarienė per 10 minučių

2025-03-12
Vyno gėrimas
Gėrimai

Vyno gėrimas

2024-01-29

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?