Itin paprastai paruošiamas braškių džemas – tai klasikinis naminis braškių džemas, pasižymintis sodriu, natūraliu skoniu ir subtiliu rūgštelės bei saldumo balansu. Tobulai tinka tepti ant skrebučių, naudoti kepiniams ar kaip desertas prie ledų.
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas: receptas
Džemas išlaiko ryškią braškių spalvą ir aromatą, todėl yra ne tik gardus, bet ir gražiai atrodo stiklainyje.
Ingredientai:
- 1 kg šviežių braškių
- 1 citrina (tik sultys)
- 1 kg uogienių cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Jei braškės didelės – jas perpjauti per pusę. Sudėti braškes ir citrinos sultis į didelį puodą. Kaitinti kelias minutes kol suminkštės, tada suberti cukrų ir maišyti ant silpnos kaitros, kol cukrus ištirps.
2. Kai cukrus ištirpsta ir skystis tampa skaidrus, virti apie 6 min, kol pasieks standėjimo tašką. Norint patikrinti ar uogienė paruošta – užlašinti truputį ant šaltos lėkštės, palaukti minutę, tada stumtelėti pirštu – jei paviršius susiraukšlėja ir masė nesubėga atgal, uogienė paruošta.
3. Palikti atvėsti 10 min. Sudėti į sterilizuotus stiklainius, užklijuoti etiketes ir uždengti vaškuotu popieriumi bei dangteliu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.