Itin paprastas vištienos karis – aromatingas ir kreminis vištienos karis su kokosų pienu ir prieskoniais, kurių derinys suteikia egzotišką ir švelnų skonį.
Itin paprastas vištienos karis: receptas
Lengvai pagaminamas, bet išraiškingas patiekalas, kuris sužavės jūsų skonio receptorius.
Ingredientai:
- 4 gabaliukai vištienos krūtinėlės
- 3 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 arb. š. garstyčių
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 400 ml kokosų pieno
- druska pagal skonį
Marinatui: - 1 arb. š. paprikos
- ½ arb. š. maltos ciberžolės
- 1½ valg. š. pjaustytų kalendrų
- 1 arb. š. maltų kumino sėklų
- 1 arb. š. kajeno pipirų
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- ½ arb. š. druskos
- 75 ml vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sumaišyti visas marinatui skirtas sudedamąsias dalis, kad gautųsi skysta, vientisa pasta. Sudėti pjaustytus vištienos gabalėlius ir gerai juos apvolioti marinate. Geriausia leisti marinuotis apie 30 min – 1 val, tačiau skubant užteks ir kelių minučių.
2. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir sudėti garstyčių sėklas. Kai jos pradės spragsėti ir šokinėti keptuvėje – sudėti smulkintą svogūną ir česnaką. Kepti kol jie taps auksinės spalvos, tada sudėti vištieną su visu marinatu. Kepti ant vidutinės kaitros apie 8 min, tuomet įpilti kokosų pieno. Šiek tiek padidinti kaitrą ir užvirinti. Toliau kepti dar 10-12 min, kol padažas šiek tiek sutirštės. Jei reikia, pagardinti druska ir patiekite su ryžiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.