Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Namai ir patarimai

Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2024-11-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių
Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių

Ar jums kada nors nutiko, kad ruošėtės gaminti vakarienę, tačiau staiga atsiminėte, jog pagrindinis ingredientas – malta mėsa – vis dar šaldiklyje? Ši situacija pažįstama daugeliui, tačiau dabar sužinosite paprastą ir efektyvų būdą, kaip išspręsti šią problemą.

Virtuvės šefas pasidalijo nuostabiu patarimu, kuris padės jums greitai atšildyti maltą mėsą per vos 20 minučių, panaudojant paprastą triuką su metaliniais indais.

Paslaptis paprasta – naudokite du metalinius puodus. Į vieno puodo dugną dėkite užšaldytą maltą mėsą, o viršuje uždenkite kitu puodu. Šiluma iš aplinkos pradės prasiskverbti pro metalą į užšaldytą produktą, palaipsniui pagreitindama atšildymo procesą.

Šaldyta mėsa. Kaip atšildyti per 20 minučių

Kaip pagreitinti maltos mėsos atšildymo procesą

Jei tikrai trūksta laiko, šį triuką galima padaryti dar efektyvesnį. Užpildykite viršutinį puodą šilto vandens – šis papildomas šilumos šaltinis labai pagreitins atšildymo procesą.

Svarbu, kad vanduo būtų šiltas, o ne karštas, kad būtų išvengta netolygaus atšildymo ar atsitiktinio maltos mėsos paruošimo.

Palyginti su keraminiais ar stikliniais indais, metalas gerokai efektyviau perduoda šilumą užšaldytam produktui. Viršutinis puodas suteikia papildomą kontaktą ir spaudimą, kas taip pat padeda greičiau atšildyti mėsą.

Patarimai kaip atšildyti maltą mėsą:

  • Naudokite puodus su lygiu dugnu, kad užtikrintumėte maksimalų kontaktą su mėsa.
  • Atšildytas produktas turi būti naudojamas nedelsiant arba laikomas šaldytuve, kad būtų išvengta maisto sugedimo.
  • Jei mėsa yra užšaldyta labai storu sluoksniu, pabandykite ją prieš atšildymą padalinti į kelias dalis.

Kitą kartą, kai jums reikės greitai paruošti maltą mėsą, nesijaudinkite dėl užšaldyto produkto būsenos. Panaudokite šį paprastą, bet išmanų triuką su metaliniais puodais ir jūsų maisto ruošos planai bus įgyvendinti.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis:
https://tsn.ua/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:mėsaMėsos atšildymasŠefo patarimas

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vorai namuose
Gyvenimas

Kodėl vorai apsigyvena jūsų namuose? Prietarai, kurių negalima ignoruoti

2025-03-21
Kaip apsaugoti sodybą, kurioje nėra nuolat gyvenama, nuo vagysčių.
Gyvenimas

Kaip apsaugoti sodybą, kurioje nėra nuolat gyvenama, nuo vagysčių?

2025-04-27
Filmukai valgio metu kenkia vaikams ir kūdikiams
Gyvenimas

Kaip filmukai valgio metu veikia jūsų vaiką? Atsako neurologė

2024-11-25
10 dalykų, kuriuos būtume norėję išmokti mokykloje.
Gyvenimas

10 dalykų, kuriuos būtume norėję išmokti mokykloje

2025-03-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?