Duona yra vienas dažniausių produktų kiekvienos šeimos racione, tačiau šis kepinys greitai praranda šviežumą ir ima pelyti. Laimei, yra paprastas būdas, kaip prailginti jos galiojimo laiką. Jei norite, kad duona išliktų minkšta ir skani ilgiau, jums tereikia žinoti vieną nedidelę, bet labai veiksmingą gudrybę – į duonos maišelį įdėkite salierą.
Kodėl verta į duonos maišelį įdėti salierą?
Ekspertai teigia, kad geriausia duoną laikyti ne duoninėje, bet originalioje pakuotėje. Ypač jei tai jau supjaustyta duona – tokia pradeda džiūti ar pelyti vos po kelių valandų. Tačiau jei į maišelį kartu su duona įdėsite saliero stiebą, galėsite pastebimai prailginti jos šviežumą. Salieras išskiria drėgmę, kuri padeda išlaikyti duonos minkštumą, bet tuo pačiu neleidžia susidaryti pertekliniam kondensatui, skatinančiam pelėsio atsiradimą.

Kaip tinkamai laikyti duoną su salieru?
Norėdami pasinaudoti šiuo triuku, tereikia įdėti švarų, perpjautą saliero stiebą į maišelį su duona. Laikykite šį maišelį šaldytuve, bet svarbu neužspausti jo visiškai sandariai – reikėtų padaryti kelias nedideles skylutes, kad išeitų perteklinė drėgmė. Sandarumas tik paskatina drėgmės kaupimąsi, o tai sudaro puikias sąlygas pelėsiui augti.
Ką dar verta žinoti?
Jei neturite saliero, galite pabandyti naudoti šaldytuvui skirtą hermetišką dėžutę su keliais skylučių šonuose. Ji taip pat padės reguliuoti drėgmę ir apsaugoti duoną nuo kvapų. Vis dėlto būtent salieras yra natūrali ir veiksminga priemonė, kuri dažnai pamirštama, nors veikia itin efektyviai.
Šaltinis: 24tv.ua
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.