Kiaušinių laikymo klausimas dažnai sukelia diskusijas. Kai kurie žmonės juos laiko ant virtuvės lentynų, kiti teigia, kad geriausia vieta – šaldytuvas. Norint sužinoti, kur laikyti kiaušinius teisingai, skaitykite patarimus, kuriais pasidalijo ekspertai.
Kur laikyti kiaušinius: šaldytuve ar kambaryje?
Svarbiausias kiaušinių laikymo faktorius yra pastovi temperatūra – ji turi būti žemiau 20°C, ir reikėtų vengti dažnų temperatūros pokyčių. Kiaušinius geriausia neperkelti nuolat iš šalto į šiltą aplinką ir atvirkščiai. Ar laikyti juos šaldytuve, priklauso nuo klimato sąlygų ir virtuvės temperatūros.
Jei laikote kiaušinius šaldytuve, pasirūpinkite, kad jie būtų dedami į pačią šaldytuvo vidurį, kur temperatūra yra stabili. Tai padės užtikrinti, kad kiaušiniai nebus veikiami drastiškų temperatūros pokyčių. Taip pat stenkitės laikyti kiaušinius originalioje pakuotėje, nes ji suteikia papildomą apsaugą nuo smūgių ir temperatūros svyravimų.
Jei virtuvėje ar sandėliuke temperatūra nuolat žema, tai gali būti gera vieta laikyti kiaušinius. Tačiau įprastos virtuvės spintelės, net jei atrodo stabilios, gali tapti karštos dėl garų ar šilumos iš gaminimo procesų. Dėl šios priežasties geriausia pasirinkti šaldytuvą – jis užtikrina pastovią temperatūrą, todėl kiaušiniai išlieka švieži ilgiau.

Gaminimo procesas be rūpesčių
Ekspertai rekomenduoja prieš naudojant kiaušinius išimti juos iš šaldytuvo maždaug 30 minučių prieš gaminimą. Taip jie pasieks kambario temperatūrą, o tai padės išvengti gaminimo laiko pokyčių, priklausomai nuo recepto.
Teisingas kiaušinių laikymas yra susijęs su pastovia temperatūra, kurią geriausia užtikrina šaldytuvas. Laikant kiaušinius originalioje pakuotėje, jie geriau apsaugomi nuo aplinkos pokyčių ir išlieka švieži ilgiau.
Šaltinis: https://www.mirror.co.uk/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.