Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle – gardūs, kvapnūs, lengvai paruošiami, puikus pasirinkimas kai norisi gardaus deserto be didelių pastangų.
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle: receptas
Lengvai pagaminami, tačiau atrodantys patraukliai – šie keksiukai tikrai pradžiugins tiek mažuosius, tiek suaugusiuosius.
Ingredientai:
Keksiukams:
- 180 g sviesto (minkšto)
- 180 g cukraus
- 180 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių (kupinas)
- 3-4 valg. š. pieno
- 2 kiaušiniai
- 150 g aviečių
Kremui:
- 125 g sviesto (minkšto)
- 250 g cukraus pudros
- 1 valg. š. pieno
- 12 aviečių (papuošimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Iškloti 12 vietų keksiukų kepimo formą popierinėmis formelėmis.
2. Visus keksiukų ingredientus, išskyrus avietes, sudėti į virtuvinį kombainą ir išplakti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šiek tiek daugiau pieno, kad tešla būtų minkštos, krentančios konsistencijos.
3. Į kiekvieną formelę dėti po šaukštą tešlos, ant viršaus po 2-3 avietes, tada dar po vieną šaukštą tešlos.
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje 15-20 min, kol keksiukai pakils ir gražiai parus. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti 10 min.
5. Tuo metu paruošti krem1: sviestą plakti dubenyje kol taps purus. Atsargiai įmaišyti cukraus pudrą ir plakti dar penkias minutes. Įpilti pieno ir gerai išmaišyti.
6. Papuošti keksiukus kremu ir ant kiekvieno uždėti po avietę.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.