Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Kukurūzų duona su jalapeno pipirais ir karamelizuotais svogūnais

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-04-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kukurūzų duona su jalapeno pipirais ir karamelizuotais svogūnais

[-[0]-]

Dar visai nesenai pirmą kartą sugalvojau nusipirkti kukurūzų kruopų, nesvarbu, kad kruopomis jau visa viena pusė spintelės apkrauta, o kai grįžtu su eiliniu maišiuku ir bandau rasti vietą, kur padėti naują indelį, tada betalpinant jį iš kitos pusės iškrenta kokoso drozlės suprantu, kad reikia ne tik jas pirkt bet ir valgyti. Pavasaris, gi įdeali proga.

Pirmasis mano bandymas buvo polenta su karamelizuotais svogūnais ir pievagrybiais. Mmm.. Kaip skanu buvo. Valgiau tada tris kart iš eilės, būčiau tikriausia ir ketvirtą kart valgius, bet kruopos baigėsi. Taigi pasipildžiau atsargas ir radau dar kelis receptus, kurie atrodė verti dėmesio.

Pirmiausia išbandžiau kukurūzų duona. Gink Die nereikėjo į ją pilt tiek cukraus. Nereikėjo.. Nes kramtant iš pradžių jauti saldumą, po to šiek tiek aštrumo, o po to netyčia iš kažkur išlenda sūrumas, bet ir tai tik vos vos. Be cukraus manau ji būtų įdeali.

Kukurūzų duona su jalapeno pipirais ir karamelizuotais svogūnais

  • ½ skardinės konservuotų kukurūžų (~200 g)
  • 1 jalapeno pipiras, smulkiai pjaustytas
  • ½ svogūno, smulkiai pjaustyto
  • 1 puodelio kukurūzų miltų (aš naudojau permaltas kukurūzų kruopas)
  • ¾ puodelio grietinės
  • ½ puodelio sūrio „Cheddar“ ( aš naudojau „Maasdam“, nes tik toks šaldytuve pūpsojo)
  • ½ puodelio miltų
  • ¼ puodelio cukraus ( kitą kart dėčiau tik arbatinį šaukštelį, arba išvis nedėčiau)
  • ½ puodelio pieno
  • 6 valg. š. tirpinto sviesto
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • ½ a.š. druskos
  • jogurto (patiekimui)

Keptuve įkaitinkite ir dėkite 2 valg. šaukštus sviesto. Svieste ant nedidelės ugnies, pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol šie karamelizuosis, vis pamaišant (~40 min). Po to nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Inde sumaišykite kukurūzų kruopas/miltus, cukrų, druską, miltus ir kepimo miltelius.

Dideliame inde supilkite grietinę, pieną, kukurūzus, likusius 4 šaukštus sviesto. Išmaišykite. Supilkite miltų mišinį, svogūnus, pipirą ir sūrį. Viską išmaišykite ir supikite į kepimo indą pateptą sviestu. Viršų pabarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min arba kol paviršius parus. Patiekite su jogurtu dar karštą arba valgykite vieną.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:citrinos žieveleduonaKukurūzų duona

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Išbandyta konsultanto. Vyno ir šokolado degustacija su Dominyku Velička
Naujienos

Išbandyta konsultanto. Vyno ir šokolado degustacija su Dominyku Velička

2011-06-20
Skausmingi protiniai dantys: kentėti ar šalinti?
Naujienos

Skausmingi protiniai dantys: kentėti ar šalinti?

2017-10-19
Barzdylos  susibūrė į linksmą „Barzdų Klubą“
Įdomu

Barzdylos susibūrė į linksmą „Barzdų Klubą“

2012-04-03
Kino pusryčiai. Lenkų šedevras nacių okupacijos tema
Laikas.lt pusryčiai

Kino pusryčiai. Lenkų šedevras nacių okupacijos tema

2012-04-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?