Now Reading
Kulinarijos šefas studentams pasiūlė patiekalus iš kvietinių kruopų

Kulinarijos šefas studentams pasiūlė patiekalus iš kvietinių kruopų

Kulinarijos šefas studentams pasiūlė patiekalus iš kvietinių kruopų

Laikas.lt

Viename iš Vilniaus kolegijos bendrabučių įrengtame Zanussi kambaryje apsilankęs Kulinarijos studijos šefas Donatas Dabrovolskas ne tik susipažino su kambario šeimininkėmis ir jų mitybos įpročiais, bet ir kartu su jomis pagamino du studentams tinkančius patiekalus.

Daugiau nei mėnesį naujajame kambaryje gyvenančios Dovilė Kaušakytė ir Živilė Kaušakytė, paklaustos šefo, skubėjo paneigti, kad pagrindinis studentų patiekalas yra bulvės, grikiai ir manai. Tuo tarpu D.Dabrovolskas dviems greitai paruošiamiems patiekalams pagrindiniu ingredientu parinko maistingas ir nebrangias kvietines kruopas.

Pasak profesionalaus kulinaro, jos kūrybiško šeimininko rankose gali pavisti tikru gardėsiu – pavyzdžiui, salotomis su kepintomis daržovėmis ir kvietiniu kruopų apkepu su varške.

II ir III kolegijos kurse studijuojančios merginos yra vegetarės ir įvairiausių daržovių stengiasi atsivežti iš gimtinės. Sezono metu jos taip pat renka vaistažoles, kurias naudoja visus metus.

Aprangos dizainą studijuojanti Dovilė sako maisto gaminimui mėgstanti skirti kuo mažiau laiko, tuo tarpu maitinimo verslo organizavimą studijuojanti Živilė dega meile kulinarijai ir dievina kambaryje įrengtą mini virtuvę su visais reikalingais prietaisais.

Kulinarijos šefo pamokėlę studentėms galima pamatyti čia:


D.Dabrovolsko (Kulinarijos studija) studentams siūlomų patiekalų receptai:

Salotos su kepintomis daržovėmis

Kvietines kruopos
1 maža cukinija 1
1 mažas baklažanas
pusė mėlynojo svogūno
3 pomidorai
1 pakelis šviežių jaunų špinatų
Kelios česnako skiltelės
Čili pipiras
Aliejus (geriau alyvuogių)
1 indelis jogurto be priedų
Druskos, pipirų
Petražolių

Cukiniją ir baklažaną supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepame keptuvėje su aliejumi.
Užplikome kvietines kruopas ir kai jos išbrinksta, pakepiname keptuvėje su smulkintu česnaku ir aliejumi
Iš pomidoro išimame minkštimą ir supjaustome juostelėmis. Viską sumaišome, įdedame špinatų, druskos, pipirų. Padažui smulkiais kubeliais supjaustome agurką, pomidorą, petražoles, svogūną, čili pipirą. Užpilame jogurtu ir pagardiname druska, pipirais. Viska išmaišome.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kvietinis kruopų apkepas su varške

Kvietines kruopos
500 g varškės
200 g grietinės
4 kiaušiniai
Kmynai
Petražolių, čiobrelių
Padažui:
Agurkas
Pomidoras
Pusė mėlynojo svogūno
Kelios česnako skiltelės
Šlakelis aliejaus (geriausia – alyvuogių)

Suplakame kiaušinius, dedame grietinę, varškę, kmynus, smulkintas petražoles bei čiobrelius, druską, pipirus ir viską išmaišome. Tuomet įmaišome brinkintas kvietines kruopas, permaišome ir dedame i skardą. Kepame ~1val. iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
Padažui – smulkiai supjaustome arba susmulkiname trintuvu agurką, pomidorą be minkštimo, svogūną, česnaką, petražoles. Įpilame aliejaus, beriame druską, pipirus ir viską sumaišome.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top