Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Kulinarinių „Oskarų” apdovanojimuose „Virtuvės mitų griovėjai” pripažinti geriausiais Lietuvoje ir Rytų Europoje

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-02-26
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kulinarinių „Oskarų” apdovanojimuose „Virtuvės mitų griovėjai” pripažinti geriausiais Lietuvoje ir Rytų Europoje

Laikas.lt

Šį savaitgalį Paryžiuje, Luvro muziejuje, vyko prestižiniai pasaulio maisto ir vyno knygų apdovanojimai „Gourmand World Cookbook Awards 2013“, neatsitiktinai vadinami kulinariniais „Oskarais”. Juose „Virtuvės mitų griovėjų” trijulė pristatė pirmąją savo knygą “7 ingredientai”, kuri pripažinta pernai metų geriausia kulinarine knyga Lietuvoje ir antra geriausia kulinarine knyga Rytų Europoje. Iš Paryžiuje vykusios parodos Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir knygos fotografas Robertas Daskevičius grįžo su naujausių kulinarijos knygų pundu, užmegztomis pažintimis su kulinarijos pasaulio žvaigždėmis bei dovanotu kanapių sėklų maišeliu.

„Prestižiniai apdovanojimai kasmet į vieną vietą suburia net 160-ies pasaulio šalių kulinarijos profesionalų, leidžiančių knygas apie maisto gaminimą.  Todėl neįtikėtinai vertinga patirtimi tapo ne tik mūsų knygos pripažinimas, bet ir tai, jog šis renginys atsivėrė galimybes susipažinti su pasaulyje labiausiai vertinamais kulinarijos knygų leidėjais bei autoriais.

Jie yra tarsi uždaras klubas, vienijantis žmones, kurie kasmet susitinka aptarti kulinarijos naujoves ir projektus – nebūtinai tik išleistas knygas. Dažniausiai patys garsiausi šalių kulinarai turi ir televizijos laidas, leidžia žurnalus kulinarijos temomis ir vykdo įvairiausius edukacinius projektus, taigi ir mes, nors renginyje buvome naujokai, susidomėjimo sulaukėme ne tik dėl knygos, bet ir dėl kitų Lietuvoje vykdomų kūrybinių projektų”, – pasakojo iš Paryžiaus sekmadienį sugrįžęs A. Ivanauskas.

Apdovanojimuose dalyvavo apie 1000 kviestinių svečių iš viso pasaulio. Ryšius su Kanados, Belgijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Kinijos ir kitų šalių kulinarijos knygų, televizijos ir radijo laidų, žurnalų leidėjais, autoriais, redaktoriais, fotografais, prodiuseriais užmezgę „Virtuvės mitų griovėjai” ypač džiaugiasi pažintimis su keliomis kulinarijos pasaulio žvaigždėmis.

Kanadoje televizijos laidą vedanti, savo šalyje gerai žinoma Julie Daniluk, „Virtuvės mitų griovėjams” prisistatė pati – ji labai norėjo susipažinti su, kaip ji pati išsireiškė, „tokios įspūdingos knygos įspūdingais autoriais” ir negailėjo komplimentų knygai bei patiems kulinarams. Žvaigždė griovėjams pasiūlė atvykti į Kanadą nusifilmuoti jos kuriamoje TV laidoje bei padovanojo pikantišką dovaną – kanapių sėklų, – kurios, kaip ji pati juokavo, yra „Europoje gal ir nelegalu, bet labai skanu pabarstyti ant salotų!”. 

„Virtuvės mitų griovėjus” renginyje pasveikino ir Prancūzijos kulinarijos žvaigždė Andre Muller, taip pat turintis savo šalyje populiarią televizijos laidą. Su juo griovėjai apsikeitė ne tik kontaktais, bet ir išleistomis knygomis. Be to, A. Muller džiaugėsi dovanų gavęs neseniai pristatytą antrąją „Virtuvės mitų griovėjų” knygą „7 ingredientai DRAUGAMS” ir rankų darbo šokolado „Fusion”, kurio originalus įpakavimas skardinėse nustebino jau daug ko mačiusį profesionalą.

„Daugelis stebėjosi, kad pristatyta „Virtuvės mitų griovėjų” knyga yra pirma, kurią išleidome. Dalyviai pasakojo, kad dažniausiai nominuojamos būna tos knygos, kurios jau yra penktas, dešimtas ar dvidešimtas autoriaus kūrinys. Taigi džiaugiamės, kad net renginio prezidentas Edouardas Cointreau mus įvertino kaip ypač pažangius naujokus, su kuriais konkuruoja pasaulio profesionalai” – pasakojo A. Ivanauskas ir šypsodamasis pridūrė, kad tikriausiai atėjo metas parodyti, jog Lietuvos vardą pasaulyje gali garsinti ne tik krepšinis.

Daugiau renginio akimirkų – galerijoje

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:„Gourmand World Cookbook Awards 2013“7 ingredientaiAlfas IvanauskasAli Gadžijevas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Paloma Picasso: moteris viską gali pasiekti savo jėgomis
Naujienos

Paloma Picasso: moteris viską gali pasiekti savo jėgomis

2010-07-20
„Atviras ratas“ uždaras masėms? (interviu)
Menas

„Atviras ratas“ uždaras masėms? (interviu)

2012-12-07
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai. Grybukai
Receptai

Lietuvių mėgstamiausi saldumynai – jų 10-ukas ir gardūs receptai

2024-11-15
Ką apie moterį pasako jos butas (namai)?
Įdomu

Ką apie moterį pasako jos butas (namai)?

2011-10-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?