Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas – tai lengvas, tačiau išraiškingo skonio patiekalas, kuriame dera rūkyta lašiša, švelnūs žirneliai, gaivus citrinos aromatas ir kvapnūs krapai.
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas: receptas
Puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiai vakarienei su gurmanišku prieskoniu.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 200 g arborio ryžių
- 100 ml sauso baltojo vyno
- 800 ml žuvies sultinio
- 1 stikl. šaldytų žirnelių (atitirpintų)
- 125 g rūkyto lašišos
- 1 citrina
- mažas pundelis krapų
- juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti labai smulkiai pjaustytą svogūną ir traiškytą česnaką, kepinti 3-4 min, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Sudėti ryžius ir gerai išmaišyti, kad pasidengtų aliejumi. Kepinti dar 2 min, dažnai maišant.
3. Supilk baltąjį vyną ir kepinti kol beveik visas skystis išgaruos. Tuomet įpilti samtį sultinio ir maišti kol skystis visiškai susigers.
4. Likusį sultinį pilti po samtį, kiekvieną kartą maišant, kol skystis susigers. Šis procesas trunka apie 18-20 min.
5. Paskutinį samtį sultinio supilti kartu su žirneliais ir leisti jiems sušilti.
6. Kai ryžiai bus minkšti, bet dar išlaikys šiek tiek kramtomos tekstūros, įmaišyti rūkytą lašišą, citrinos žievelę ir sultis bei smulkintus krapus.
7. Pašlakstyti šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardinti pipirais ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.