Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-07
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje
Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje

Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje – tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko gardaus, sultingo ir kvapnaus. Mėsa išsiskiria saldžiarūgščiu glazūros skoniu, maloniu česnako aromatu ir lengvu aštrumu.

Lipnūs vištienos sparneliai orkaitėje: receptas

Iškepę sparneliai būna apskrudę išorėje, bet minkšti ir sultingi viduje – tikra šventė tiek kasdieniams pietums, tiek draugų susibūrimams.

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos sparnelių (tinka blauzdelės, vidinės sparnelių dalys)
  • 3 valg. š. sojų padažo
  • 2 valg. š. medaus
  • 2 valg. š. kečupo
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 valg. š. obuolių arba ryžių acto
  • 1 arb. š. aitriosios paprikos (nebūtina)
  • 1 arb. š. maltų imbierų (nebūtina)
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Sezamo sėklos ir svogūnų laiškai – patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti sojų padažą, medų, kečupą, česnaką, actą ir, jei norisi, aitriąją papriką bei imbierą. Pagardinti druska ir pipirais.
2. Sudėti sparnelius į marinatą, gerai išmaišyti, kad visi pasidengtų, ir palikti marinuotis bent 1 valandai (geriausia – per naktį šaldytuve).
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Sparnelius sudėti į kepimo skardą vienu sluoksniu ir kepti apie 40-45 min, kas 15 min pavartant ir aptepant likusiu marinatu.
4. Iškepusius sparnelius pabarstyti sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Patiekti su ryžiais, daržovėmis ar vienus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Lipni vištienaLipnūs vištienos sparneliai orkaitėjemarinuota vištienaVištiena aštriame marinatevištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jautienos kepsnys
Mėsos patiekalai

Jautienos kepsnys

2024-01-13
Augaliniai takos su tofu ir gvakamole
Receptai

Augaliniai takos su tofu ir gvakamole

2025-04-09
Pusryčių omletas su pievagrybiais
Receptai

Pusryčių omletas su pievagrybiais

2025-05-05
Sausainiai su bananais ir riešutais
Desertai

Sausainiai su bananais ir riešutais

2024-01-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?