Now Reading
Patarimai, ką valgyti prieš treniruotę

Patarimai, ką valgyti prieš treniruotę

Patarimai

Sportokuras.lt

Jau ne kartą savo straipsniuose minėjome, jog svarbu ne tik tai, ką valgote, bet ir kada valgote. Dabar norėtume pažvelgti plačiau į maistą prieš treniruotes – ką, prieš kiek laiko ir kodėl valgyti, jei Jūsų laukia didelis fizinis krūvis?

Nors tarp sportininkų ir medikų nuolatos kyla ginčai dėl valgymo prieš treniruotę, profesionalų nuomonė dažnai būna vieninga sotaus patiekalo klausimu – gausiai valgykite likus ne mažiau kaip 3-4 valandoms iki treniruotės. Jei sportuosite ką tik prisikimšę pilną skrandį, galite susidurti su skrandžio skausmais, spazmais ir net viduriavimu ar vėmimu. Taip pat sotus patiekalas gali priversti pasijusti nuvargusiu, kadangi organizmas nemažą dalį energijos sunaudos virškinimui.

Tačiau pajusti silpnumą galime ir tuomet, jei sportuoti pulsime tuščiais pilvais – kūnas energiją pradės imti iš saugomų atsargų. Galbūt tai greičiau tirpdys riebalus, tačiau privers patirti tokius išbandymus kaip galvos svaigimas, jėgų ir ištvermės sumažėjimas, susierzinimas.

Ką tada daryti?

Prieš pat treniruotę lengvai užkąskite maistu, turinčiu sveikų angliavandenių – daržovėmis, pilno grūdo gaminiais, makaronais. Tai suteiks Jums energijos, o kadangi greitieji angliavandeniai lengvai virškinami – neapsunkins skrandžio.

Tik venkite ląstelienos bei vaisių, kuriuose daug fruktozės, kadangi tokie produktai treniruotės metu gali sukelti viduriavimą ir dujų kaupimąsi.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

O kaip baltymai?

Riebalai ir baltymai nėra pats geriausias pasirinkimas prieš treniruotę, nes jų virškinimas trunka ilgai ir reikalauja daug energijos. Rinkitės greitus angliavandenius, o baltymus palikite vartojimui po treniruotės – tada jų ypač reikės, norint atstatyti pažeistą ir pavargusį raumenį.

Šie patarimai yra bendrinio pobūdžio ir tinkami ne visiems – pavyzdžiui kai kurie negali sportuoti net jei prieš tai valgė itin negausiai, o tuo tarpu kiti puikiai tvarkosi ir su pilnai prikimštu skrandžiu. Išbandykite įvairius būdus, tačiau atminkite, jog organizmui visada reikia kuro, kad jis galėtų tinkamai ir nesustabdomai veikti. Nepraleiskite savo valgymų, o paskirstykite juos pagal sau priimtiną grafiką.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top