Now Reading
„Jager Vibrations“ svečias VITALIC: „Besikeičiančios klubų kartos dievina vakarėlius“

„Jager Vibrations“ svečias VITALIC: „Besikeičiančios klubų kartos dievina vakarėlius“

„Jager Vibrations“ svečias VITALIC: „Besikeičiančios klubų kartos dievina vakarėlius“

Laikas.lt

Gruodžio 21-ąją „Jager Vibrations“ ir „Lofto“ scena laukia ypatingo svečio – pirmą kartą Lietuvoje pasirodys elektroninės muzikos kūrėjas iš Prancūzijos VITALIC. Daugiau nei dešimtmetį kūręs, grojęs ir šokdinęs klubinėtojus visame pasaulyje, ledinių pojūčių naktį Vilniuje žada pasaulio pabaigos datos vertus šokius. 

VITALIC (Pascal Arbez) užaugo svajodamas ne apie kosmonautus ir mašinas, o apie sintezatorius ir elektroninę muziką. Ilgai tai atrodė nepasiekiama, brangi svajonė. Tačiau vienas vietiniame klube išgirstas „Daft Punk“ pasirodymas pakeitė viską.

VITALIC į klubų ir didžėjų miksus pirmą kartą rimčiau įsiveržė su 2001 metų vasaros hitu „La Rock 01“. Retai kada nauja žvaigždė debiutoja su mini albumu, kurio visi kūriniai galų gale tampa vakarėlių hitais. Taip buvo įvertintas debiutinis „Poney EP“ – jį VITALIC padėjo išleisti legendinis veikėjas DJ Hell. Pats atlikėjas pripažįsta, kad susitikimas su DJ Hell buvo viską pakeitęs įvykis. Prieš tai VITALIC grodavo vietiniuose Prancūzijos klubeliuose, po debiutinio albumo vakarėlių žemėlapis išsiplėtė net iki pasirodymų Australijoje ir Pietų Amerikoje.

Po daugiau nei 10 metų muzikos ir įrašų, vakarėlių karščiausiuose klubinėtojų taškuose, didžiausių festivalių scenų su miniomis gerbėjų, muzikos kritikai VITALIC vadina vienu iš prancūziškojo electro vėliavnešių.

O VITALIC pastaruosius 10 metų scenoje ir kūryboje vertina per pokyčių prizmę. Pasak atlikėjo, technologijos pakeitė, palengvino muzikos kūrybos procesą – tai tapo prieinama didesniam ratui idėjinių ir kūrybingų žmonių. Pasikeitė ir publika klubuose – VITALIC sako, kad klubinėtojai pajaunėjo. „Galų gale kartos keičia kartas, tačiau kiekviena jų tiesiog dievina vakarėlius!“, – šypsosi jis.

Kartu su VITALIC „Jager Vibrations“ programoje – glėbys kokybiškos lietuviškos muzikos: Manfredas, Partyzanai, Few Nolder, gyvas „The Sneekers“ pasirodymas. Klubinėtojų akių malonumais pasirūpinti žada video projekcijų komanda „Nosignal“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vienas iš šviežiausių Vitalic gyvų pasirodymų įrašas:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top