Now Reading
„Talentų bankas“. „Apuka“ – merginos, „dažančios“ sienas (foto)

„Talentų bankas“. „Apuka“ – merginos, „dažančios“ sienas (foto)

„Talentų bankas“. „Apuka“ – merginos

Laikas.lt

Studijavo Vilniaus dailės akademijoje (VDA), Dizaino katedroje. Ten ir susipažino.

Kodinis pavadinimas „Apuka“ – Elenos („apu“) ir Uršulės („uka“) slapyvardžių junginys.

Tiki, kad Mėnulis yra iš sūrio.

Didžiausiu savo pasiekimu laiko sparčiai augančią gerbėjų auditoriją.

Vieni, žiūrėdami į tuščią sieną, mato tiesiog tuščią sieną. Tačiau Elenai Streckytei ir Uršulei Kavaliauskaitei ji – neužpildyta kūrybinė erdvė. Ne, merginos tikrai dėl nelegalių graffiti nuo policijos nebėgioja: įgyvendindamos savo idėjas, jos piešiniais dekoruoja klientų sienas, o didžiausiais savo konkurentais laiko… tapetų fabrikus.

Pirma paaiškinkite, kaip dvi merginos sugalvojo „dažyti“ sienas?

Baigusios studijas VDA, nutarėme nesustoti ir dirbti kartu, tačiau reikėjo susikurti tam tinkamą kūrybinę atmosferą. Kai rengėme kūrybines dirbtuves, išpaišėme savo sienas, jas pamatė mūsų draugai, artimieji – taip ir įsisuko ratas. Supratome, kad tokie piešiniai yra kažkas naujo, kitokio, ir tai, ką galime jais išreikšti, mus labai „veža“.

Esate tokios vienintelės?

Interneto platybės kupinos staigmenų. Negali pažinti viso pasaulio ir jame kuriančių žmonių. Tiesiogiai su tuo susidurti neteko (nors nežinia, ką veikia tavo kaimynas). Šiais laikais dviratį ar taburetę išrasti sunku, bet, ką nors išrandant, svarbiausia būti pirmam. Didžiausiais konkurentais galime laikyti tapetų fabrikus ir fotoprintų spaustuves – mes skatiname žmones vertinti rankų darbą, o ne masinę gamybą.

Siena viena, o jūs – dvi. Kaip dalijatės darbus?

Tapome apsikabinusios (juokiasi). Iš tiesų tai pasiskirstome darbus: Elena mėgsta dirbti su visa visuma, plačiais potėpiais ir greitai, o Uršulė – labiau krapštukė, kuri sudeda visus taškus ant „i“.

Ar lengvai „susipiešėte“?

Be abejo, dviem kuriančioms asmenybėms kartu dirbti nėra lengva. Visgi džiaugiamės – mums didelių sunkumų nekyla. Esame panašios ir skirtingos. Galbūt mums lengviau, nes draugės esame ir darbe, ir gyvenime: negailime kritikos, pagyrimų, nesikratome užduočių, kurias paskiriame viena kitai.
Dažnai tenka dekoruoti konkrečių žmonių būsto sienas. Kas nulemia piešinio pasirinkimą?

Prieš pradėdamos bet kurį darbą, bendraujame su klientu, bandome perprasti patį žmogų, jo asmenybę, įsigilinti į jo pageidavimus. Tuomet stengiamės viską susumuoti ir pateikti savo pasiūlymus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kiek sienų jau papuošėte?

Pačių kūrinių niekada neskaičiavome, tačiau jau įgyvendinome ne vieną dešimtį projektų. Mums svarbiau, kiek žmonių pradžiuginame savo kūriniais.

Kiekvienas aktorius svajoja suvaidinti Hamletą. Gal jūs turite savo svajonių sieną?

Svajonė – išpiešti visas vieno pastato sienas. Į Baltuosius rūmus nepretenduojame, bet baltos Prezidentūros sienos prašyte prašosi mūsų rankų prisilietimo (juokiasi).

Ir dar. Kodėl būtent sienos? Juk lubos ir grindys taip pat „apsidžiaugtų“ pakliuvusios į jūsų rankas…

Vien sienomis tikrai neapsiribojame, tiesiog trūksta tokių drąsių užsakymų. Dekoruotos sienos, lubos ir grindys viename interjere taip pat patenka į mūsų svajonių sąrašą. Kaip ir nuoseklus darbas su interjerais, t. y. jų kūrimas nuo A iki Z.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top