Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Natūralūs kvepalai – hidroliatai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Natūralūs kvepalai – hidroliatai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Natūralūs kvepalai - hidroliatai

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Ar galima vaikui leisti dažnai „kvėpintis“ hidroliatais? Mano mažoji kas kartą išeinant iš namų nori kvėpintis, tačiau aš nenoriu jai duoti kvepalų. Esu girdėjusi, kad vaikams iki paauglystės išvis nederėtų kvėpintis, nes tai kenkia uoslei ir pan. Hidroliatas yra natūralus produktas, tačiau taip pat turi gana ryškų kvapą. Ar tai nepakenks vaikui?

Agnė

Daugybei žmonių: ir suaugusių, ir vaikų, siekis apgobti save maloniu kvapu ir juo mėgautis yra stačiai prigimtinis, ir šią pojūčių ir juslių lavinimo galimybę iš vaikų atimti negalime. Atvirkščiai, turėtume uoslę lavinti, kaip kad laviname klausą muzikos mokykloje ar chore, vizualiuosius, spalvų ir estetikos pojūčius – dailės užsiėmimuose ir pan. Juolab, kad mūsų patirtys vaikystėje lems nemažą įtaką kvapų pasirinkimui ir asmeninės kvapų kultūros formavimuisi tolesniame gyvenime. Kam įdomu, siūlau paskaityti L. Kiškūnės straipsnį „Apie vaikystės kvapus”.

Tik bėda ta, kad sintetiniai pakaitalai mums vis dažniau sukelia sveikatos problemų. Sintetiniuose kvepaluose, net ir tuose, kurie gaminami vaikams ir paaugliams, yra ftalatų ir alergenų. Šios medžiagos gali sutrikdyti endokrininės ir nervų sistemos veiklą, imunitetą, uoslę, todėl ypač pavojingos augančiam ir bręstančiam organizmui.

Vandeniniai natūralūs augalų ekstraktai – hidroliatai – yra patys saugiausi vaikiški „kvepalai“.
Esminis saugumo garantas – kad kvapiųjų medžiagų (šiuo atveju, eterinio aliejaus) koncentracija hidroliatuose labai nedidelė, dažniausiai nesiekia 0,1 proc.

Palyginimui kitų kvapiųjų gaminių koncentracijos: „After shave“ 1–3 proc., odekolonai apie 5 proc., tualetinis vanduo EdT ~10 proc., parfumuotas vanduo Eau de Parfum (EdP), Parfum de Toilette (PdT) ~15 proc., kvepalai Parfum extrait – 20 proc., eteriniai aliejai, absoliutai, atarai – 100 proc. Šiuose gaminiuose kvapiosios medžiagos dažniausiai sintetinės, kartais – identiškos natūralioms arba natūralios kilmės, kartais eteriniai aliejai, absoliutai.

Kitas esminis skirtumas, kad hidroliatas yra tikrasis natūralus ekstraktas – išdistiliuotas iš kvapiųjų augalų ir niekaip nemodifikuotas, nekeistas ir nemaišytas, be konservantų, alkoholio ir kvapo fiksatorių. Bent jau taip turėtų būti, tačiau, dėmesio (!), Lietuvoje dažnai tenka aptikti hidroliatų su konservantais ir su alkoholiu, nors tai ir nenurodyta etiketėje.

Tikrieji hidroliatai nepageidaujamą poveikį sukelia itin retai, palyginus su kitais natūraliais vadinamais kvapiaisiais kosmetikos gaminiais, kaip pvz., hidrozoliai (hydrosols), kvapieji vandenys, natūralūs kvapieji mišiniai, natūralūs kvepalai etc. Šie gaminiai nors ir vadinami natūraliais, yra ne gamtos/augalo kompozicija, o žmogaus sukurta kompozicija iš natūralių, natūralios kilmės ar identiškų natūralioms medžiagų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip matote terminas „natūralus“ yra gana plati sąvoka, o natūralūs gaminiai gali būti visokio „natūralumo“, taigi, ir saugumo sveikatai, laipsnio.

Kai kurie hidroliatai šiuolaikiniams miesto žmonėms kvepia keistai, kai kurie – itin maloniai. Mėgiamiausi – rožių, tuberozų, paridžatų, čampakų, jazminų žiedų, frankincenso (bosvelijų) sakų, kedrų kvapai.

Hidroliatų dvelksmas ilgiau juntamas jei purškiamas ant veido, plaukų, drabužių.
Hidroliatus galima nesibaiminant naudoti vasarą – jie nereaguoja į saulės spindulius, nesukelia odos dėmių, atvirkščiai – prisotina odą antioksidantų, drėkina, ramina, vėsina.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top