Now Reading
Gatvės šokių turnyras URBAN ESSIANTIAL 2013 įrodė, kad turime kuo didžiuotis (foto, video)

Gatvės šokių turnyras URBAN ESSIANTIAL 2013 įrodė, kad turime kuo didžiuotis (foto, video)

Gatvės šokių turnyras URBAN ESSIANTIAL 2013 įrodė

Laikas.lt
Aurimo Šrubėno nuotr.

Savaitgalį praūžė po truputį gražia tradicija tampantis – URBAN ESSIANTIAL 2013 2×2 gatvės šokių turnyras! Tiksliausiai renginį apibūdino pasaulinio garso šokėjas ir žmogus pozityvo bomba iš JAV – Cebo Carr.

Tiesiai iš Japonijos atskridęs svečias sakė, kad prieš atvykdamas girdėjo daug tokio neužtikrintumo, kad „Lietuvos scena dar labai jauna“ ir panašiai… Jis pabrėžė, kad Lietuvos gatvės kultūra – tai ne Europos gatvės kultūra, kaip ir JAV kultūra nėra Bruklino kultūra – esmė, kad mes unikalūs ir turime tuo didžiuotis! „Vilnius is the BOMB – I’m lovin it! And we should be proud of it!“, – ir tuo viską pasakė taikliau ir aiškiau, nei bet kada iki tol teko girdėti!

Bet apie viską nuo pradžių. Tik atėjus prie rūbinės nustebino faktas, kad koridoriuose tuštoka ir paaiškinimas, jog ant kiliminės dangos šokti negalima – tik vėliau supratau, kodėl Teatro Arenoje tai draudžiama. Juk net parketas buvo ištryptas iki raudonumo! Tad visi šokėjai, kurių buvo apie 200, ir žmonės, atėję pažiūrėti renginio, – be perstojo šoko, rodė, ką moka, patys mokėsi, bendravo ir zulino sceną ir jos apylinkes.

Renginį vedė Svaras ir Tumak iš Latvijos, grojo visas būrys gerų didžėjų ir dar į kokteilį pridėjus stiprų teisėjų sąrašą bei nenustygstančius šokėjus, gauname formulę, kuri ir garantavo teigiamas emocijas renginyje.

Kovos vyko trijose kategorijose Hip-Hop 2vs2; Bboying 2vs2; House 2vs2! Įspūdingų vaizdų ir kovų buvo tikrai daug, bet žodžiais jų neperteiksi (visus video ir fotografijas rasite Facebook’e) Galima pasakyti, kad kaip ir pridera pradedant nuo atrankinių kovų ir žengiant iki finalo darėsi vis karščiau ir karščiau, o finaliniuose etapuose buvo velniškai įdomu. Prisipažinsiu, kad nesu aktyvus šokių kultūros sekėjas, tad ankščiau buvau susidaręs nuomonę, kad vyrauja griežtos kovos, komandos viena kitos atžvilgiu – žiaurūs priešai… Pasirodo, tie laikai jau praeityje ir dabar, mano subjektyvia nuomone, rodos jau apčiuoptas optimalus balansas, kada ant parketo vyksta rimta kova, bet tik po paskutinių žingsnelių pasirodo sveikinimai ir pagarba vieni kitiems.

Tai yra labai svarbu ir atsispindi pačio renginio idėjoje, kurioje teigiama, kad visa kas vyko:

jaunimo skatinimas išreikšti save panaudojant įvairias meno formas, palaikant kūrybines iniciatyvas, akcentuojant kūrybinius mainus kaip alternatyvą žalingiems įpročiams bei netinkamam gyvenimo būdui. Dauguma ,,kultūros vartotojų“ yra pasyvūs kultūros stebėtojai. Renginiu „Urban Essentials“ siekiama parodyti kultūrą kaip bendravimą, kultūrą kaip aistringą ir kartu draugišką kovą, ne sportinę kovą, bet kovą kaip kultūrinius mainus tarp menininkų, kurių pagrindinis motyvas ir varomoji jėga – ne sportinis azartas, o noras dalintis su kitais savo menu.

Nors finalinėse kovose lietuvaičiams kiek nepasisekė ir visose kategorijose žiauriai gražius bei originalius, „močiutės darytus“ tautiškus pirmos vietos trofėjus iškovojo svečiai iš Prancūzijos ar kaimyninių šalių atstovai – visgi potencialo yra daug ir tai bus geras „spyris į užpakalį“ leisiantis toliau tobulėti!

Apibendrinant URBAN ESSIANTIAL DARE TO SHARE tikrai buvo puikus ir vykęs renginys! Didelė pagarba ir AČIŪ organizatoriams, kurie dėjo milžiniškas pastangas, jog visa tai taip sklandžiai ir kokybiškai džiugintų susirinkusius! Be jokios abejonės – LAUKSIME KITŲ METŲ!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top