Now Reading
„Vilniaus plunksna“ – geriausias vasaros sekmadienis mieste

„Vilniaus plunksna“ – geriausias vasaros sekmadienis mieste

„Vilniaus plunksna“ – geriausias vasaros sekmadienis mieste

Laikas.lt
„Bang Bang Photography“ nuotr.

Liepos 28 d. Vasario 16-osios aikštėje, vilniečiams daug geriau žinomoje kaip Lukiškių, įvyks antrasis mėgėjų badmintono turnyras „Vilniaus plunksna“. Tai – sveiką gyvenimo būdą propaguojantis renginys, taip pat vienijantis malonų laiko praleidimą ir lengvą, vasarišką muziką.

„Praėjusiais metais pirmą kartą įvykusi „Vilniaus plunksna“ dalyvių ir žiūrovų buvo vienbalsiai įvardinta kaip geriausia vasaros savaitgalio diena mieste, – sakė vienas renginio organizatorių Žilvinas Stumbras. – Toks pasisekimas įkvėpė padaryti dar geresnę „Vilniaus plunksną“. Šiemet dalyvaujančių komandų skaičius padidėjo iki 32-iejų, padaugėjo žiūrovams skirtų žaidimo aikštelių, o keturių grupių koncertą galime vadinti nedidelio kalibro festivaliu pačiame miesto centre“.

Tarp turnyro dalyvių – žinomi veidai

Badmintono turnyre, kuris prasidės 13 val., dalyvaus eklektiškas būrys komandų, sudarytų iš muzikos grupių, žiniasklaidos priemonių, reklamos, ryšių su visuomene agentūrų ir verslo atstovų. Raketes į rankas paims grupių „Happyendless“, „Gerai Gerai“, „Freaks On Floor“, „Skamp“, „Keymono“ ir „Empti“ nariai, festivalių „Mados infekcija“ ir „Tamsta“ atstovai, „Pildyk“ reklamų herojai bei daugelis kitų.

Iš visų dalyvių išsiskirs iš anksto patraukliausio turnyro ketvertuko vardą užsitarnavusi „Stiuardesių“ komanda ir krišnaitų religinės bendruomenės nariai, praėjusiais metais pelnę simpatijų prizą – kupiną kibirą obuolių.

Turnyro dalyviai iš pradžių kausis grupėse, vėliau – atrankinėse rungtynėse. Nugalėtojų apdovanojimo ceremonija numatyta 18.30 val.

Plunksnines Lukiškių aikštėje pamušinėti galės ne tik turnyro dalyviai, bet ir visi to pageidaujantys – nuo vidurdienio jiems bus skirtos dvi „Small Planet Airlines“ vardo aikštelės bei specialūs prizai. 

„Vilniaus plunksnos“ renginio direktoriumi paskirtas nenuilstantis TV laidų vedantysis Žygimantas Stakėnas. Tiesiogines savo pareigas – garsiais šūksniais per megafoną įkvėpti komandas pergalėms – jis mielai papildys patarimais žiūrovams apie tai, kaip taisyklingai laikyti raketę ir kurią akį primerkti, norint idealiai atmušti atskrendančią plunksninę.

Įvairi ir stipri muzikinė programa

Nuo turnyro pradžios Lukiškių aikštėje skambės diskžokėjų Swixo ir Valdemaro parinkti lengvi funk, soul, hiphopo ritmai su subtiliomis disco ir house užuominomis.

Gyvos muzikos programoje, kuri prasidės 17 val., pasirodys keturios grupės ir atlikėjai. Energingo rokabilio bangomis čiuožinės „Los Turbos“ ir „Without Letters“, kurie teigia, kad groja tai, kas skamba gerai. Taip pat išgirsime vasariškai lengvas Giedrės Kilčiauskienės dainas, o po turnyro nugalėtojų apdovanojimo – „Face White“ pasivadinusio Sauliaus Prūsaičio kūrybą.

Šiemet specialiai „Vilniaus plunksnai“ buvo sukurtas renginio himnas, kurį neabejotinai išgirsime turnyro metu. Gaivus mažuoju paukšteliu save vadinančios Umiko vokalas dainoje „Vilniaus plunksna“ sklando tarp saulėtų elektroninės muzikos motyvų, nutapytus „Air Guitars“ kolektyvo, kurį sudaro jaunimui gerai pažįstami diskžokėjus, radijo laidų vedantysis Manfredas Bajelis ir „Repo senių“ narys Vytas Rasimavičius. Šis kūrinys jau skamba radijo stočių eteryje, jį taip pat galima rasti „Vilniaus plunksnos“ „Facebook“ paskyroje.

Vaizdo klipe – praėjusių metų dalyviai apie „Vilniaus plunksną“:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Turnyro himnas: „Air Guitars“ ir Umiko – „Vilniaus Plunksna“:


Išsami „Vilniaus plunksnos“ badmintono turnyro programa: 12:00 – Dalyvių registracija. Po registracijos – komandinė nuotrauka.
13:00 – Renginio vedantysis ir teisėjai paaiškina taisykles.
13:05 – Prasideda turnyro atrankinės rungtynės grupėse.
16:50 – Baigiasi atrankinės rungtynės, nustatomi patekę į finalus.
17:00 – Prasideda ketvirtfinaliai.
18:30 – Apdovanojimų ceremonija ant scenos.

Muzikinė „Vilniaus plunksnos“ dalis:

13:00-17:00 – DJs Swix ir Valdemar
17:00-20:00 – Gyvai: „Los Turbos“, „Without Letters“, Giedrė, „Face
White“ (Saulius Prūsaitis)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top