„Talentų banke“ – iliustratorius Rimantas, kuris nemėgsta aiškinti savo kūrybos (foto)

Laikas.lt

Džiaugiamės „Talentų banke“ pristatydami dar vieną jauną ir kūrybingą žmogų. Tai – knygų iliustratorius, grafikos dizaineris ir tiesiog su pieštuku bei blonknotu niekad nesiskiriantis Rimantas Juškaitis.

„Kiek tik save pamenu, visada mėgau piešti, todėl dabar savęs net negaliu įsivaizduoti be pieštuko rankoje (ar bent jau kišenėje). Šis pomėgis mane natūraliai atvedė į Nacionalinę M.K.Čiurlionio, kur mokiausi grafikos, o dabar mokslus tęsiu Vilniaus dailės akademijoje studijuodamas grafinį
dizainą. Visgi grafikos dizaineriu savęs nepavadinčiau, greičiau – iliustratoriumi, nes piešimas man vis tiek yra pirmoje vietoje“, – pasakoja šiandienis „Talentų banko“ herojus.

Rimantas jau turi kuo pasigirti – yra iliustravęs tris knygas, o už pirmąją – K.Sajos „Vėjo pamušalą“– gavo „Metų debiuto“ apdovanojimą. Šiuo metu vaikinas daug laiko paleidžia prie kompiuterio, tačiau nepamiršta ir „gyvo“ piešimo: kur bebūtų, visuomet su savimi turi mažą kišeninį blonknotą eskizavimui, kurio puslapius pildo vos pasitaikius progai – viešajame transporte, per nuobodžią paskaitą ar tiesiog turint laisvą minutę.

„Anksčiau labai daug dėmesio skyriau natūros studijoms, atrodė, kad meno esmė yra kuo tiksliau atkartoti tikrovę, tačiau dabar daug labiau pasitikiu savo vaizduote. Man patinka eksperimentuoti, išbandyti įvairias technikas ir priemones – ko gero, negalėčiau išskirti nei vienos, kuri patiktų labiausiai.Tą patį galėčiau pasakyti ir apie piešimo stilių – nesu suformavęs vienos individualios stilistikos, mėgstu derinti kelis vaizdavimo būdus. Gal su amžiumi ir išsikristalizuos kas nors, bet dabar, kol jaunas, norisi kuo daugiau visko išbandyti“, – šypsosi 22 metų vaikinas.

R. Juškaitis pasakoja, jog kuria spontaniškai – mėgsta improvizuoti, todėl neretas kūrinys jam pačiam būna netikėtas siurprizas, nes galutinis rezultatas gerokai skiriasi nuo pirminės idėjos.

„O būna, kad būsimų darbų vaizdiniai persekioja, neduoda ramybės tol, kol jų neįgyvendinu. Aš mėgstu stebėti žmones, jų jausmus, emocijas, tarpusavio santykius, jie yra pagrindinis įkvėpimo šaltinis, kuriant savo fantastinius personažus. Piešdamas aš kuriu istorijas, tačiau nemėgstu aiškinti, ką pavaizdavau, ar suteikti kūriniams pavadinimus, nes taip paveikčiau žiūrovo suvokimą. Kitais žodžiais – noriu, kad žiūrovas, žiūrėdamas į mano piešinius, pats, be nuorodų, kaip į juos reaguoti, susikurtų savo istoriją. Įdomu, ką apie mano darbus pasakytų psichoanalitikas...“, – juokais spėlioja Rimantas.

Kviečiame įvertinti vaikino darbus! Daugiau jų rasite http://rjsketchbook.tumblr.com ir http://rimantasjuskaitis.tumblr.com .



 

grafinis dizainas, iliustracija, iliustratorius, piešiniai, Rimantas Juškaitis, talentu bankas

Naujausi komentarai
drapana
2014-02-10, 21:28
ne lenkai, tu vps bent tiesia linija sugebi ant lapo nubrezt? :DD
dange
2014-01-08, 14:22
Labai geri darbai. :) pirmyn!!
ne lenkas
2014-01-08, 02:52
nk gero. matos kad is vda, kur tokie ten ir darbai, tokie ten ir autoriai. kai nebelieka ideju ir talento prasideda performansai ir kuryba eksprontu, kas akivaizdu vda tendencingai brukama jaunajai kartai.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai