Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Patiekalai iš kiaulpienių: maistinga ir gražu

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-05-04
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Patiekalai iš kiaulpienių: maistinga ir gražu

Parduotuvėse renkantis daržoves ir vaisius dažnai skundžiamės, jog daugelis jų turi daugiau chemikalų nei vitaminų, tačiau pamirštame natūralius būdus, kaip aprūpinti savo organizmą reikalingomis medžiagomis. Kiaulpienės – vienas jų. Tai ne tik puikus būdas paįvairinti meniu, bet ir neįprastas maisto dekoravimo elementas.

Mažina cholesterolį

Šiandien yra atlikta nemažai mokslinių tyrimų, patvirtinančių kiaulpienės poveikį sveikatai. Kiaulpienės gerina ir stiprina bendrą organizmo būklę, normalizuoja medžiagų apykaitą ir kraujospūdį, sumažina cholesterolio kiekį, stabilizuoja virškinamojo trakto veiklą. Kiaulpienės turi labai daug flavonoidų, todėl puikiai veikia kepenis, detoksikuoja organizmą, valo kraują. Taip pat yra naudingos sergant ateroskleroze, hipertenzija, kitomis kraujotakos ir virškinamojo trakto ligomis.

Šiuose augaluose esantys naudingieji junginiai pasižymi skausmą malšinančiu, uždegimus slopinančiu, tonizuojančiu, skysčius varančiu poveikiu. Įdomu, kad kiaulpienė unikali: ji ir kalio šaltinis, ir tuo pačiu diuretikas. Taigi puikiai reguliuoja šių medžiagų pusiausvyrą organizme.

Kiaulpienės turi ne tik daug kalio, bet ir kitų elementų: natrio, mangano, aliuminio, vario, kalcio, vitaminų A, B, E ir C. Ypač jos vertinamos dėl geležies, tad rekomenduojamos esant mažakraujystei. Jų nuoviru gali būti gydomi odos pūliniai, nudegimai. Netgi siūloma naikinti strazdanas ar pigmentines dėmes.

Valgomi ir žiedai

Sveikuoliai tikina, kad kone visos šių augalų dalys gali būti vartojamos tiek maistui, tiek gydymui, ir jei jų nebūtų tiek daug, savo verte ir kaina galėtų prilygti ženšeniui.

Baimintis kiaulpienių kartumo nereikėtų, nes kartumas – tai sveikata. Todėl patartina kasdien suvalgyti po 10 kiaulpienių lapų arba pasigaminti jų salotų. Kiaulpienėms pražydus, vietoj lapų vertėtų valgyti žiedus, maždaug po 5 kasdien. Jų nereikia nė apdirbti – užtenka tiesiog sukramtyti. Pasibaigus žydėjimui, vėl galima kramsnoti lapus. Juos tinka rinkti iki pat rudens.

Jaunų žiedų dedama į salotas ir tyres, į uždarus ir sriubas. Žiedų butonai marinuojami, dažnai su česnakais, ir vėliau vartojami salotoms ir pirmiesiems patiekalams pagardinti, mišrainėms, žvėrienai ir paukštienai gaminti.

Receptai:

Pienių žiedai tešloje

Reikės:

  • 2 puodelių miltų;
  • 2 šaukštelių druskos;
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 4 kiaušinių;
  • 80 kiaulpienių žiedų be kotelių;
  • 100 gramų sviesto.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus. Į atskirą dubenį įskelkite kiaušinius ir išplakite. Tuomet įmerkite pienių žiedus.

Įkaitinkite keptuvę iki vidutinio karštumo ir ištirpinkite sviestą. Išimkite iš kiaušinių plakinio pienių žiedus ir pamirkę į miltus dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite kol ant žiedo esanti masė įgaus auksinį atspalvį. Išėmę iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Skanaus!

Kiaulpienių pesto padažas

Reikės:

  • 2 puodelių kiaulpienių lapų;
  • ½ puodelio šalto spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • ½ puodelio kietojo sūrio;
  • 2 šaukštelių trinto česnako;
  • ½ šaukštelio druskos,
  • raudonųjų pipirų miltelių (pagal skonį).

Sudėkite visus ingridientus, išskyrus prieskonius, į smulkintuvą ir gerai išplakite. Tuomet įdėkite druskos ir raudonųjų pipirų. Padažas puikiai tinka su makaronais ar žuvimi, taip pat gardinant sriubas.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kiaulpienėsmaistaspatiekalai iš kiaulpieniųpatiekalai iš pieniųpienėssveikas maistas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Gautas iškvietimas“ grįžta su trenksmu: į kriminalinį pasaulį įsisuko ir Jonas Valančiūnas
Kinas

„Gautas iškvietimas“ grįžta su trenksmu: į kriminalinį pasaulį įsisuko ir Jonas Valančiūnas

2016-09-11
Pikantiška: pornožvaigdės su makiažu ir be jo (foto)
Įdomu

Pikantiška: pornožvaigdės su makiažu ir be jo (foto)

2012-10-31
Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas
Naujienos

Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas

2013-09-30
Pirmasis Dizaino žygis Lietuvoje prasideda
Mada

Pirmasis Dizaino žygis Lietuvoje prasideda

2011-09-02

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?