Now Reading
,,Talentų banke” – stalo įrankius dekoruojanti Milda (interviu, foto)

,,Talentų banke” – stalo įrankius dekoruojanti Milda (interviu, foto)

Emilija Plečkaitytė

Milda Jašinskaitė – Jasevičienė turi nenumaldomą poreikį kurti. Šiuo metu moteris augina sūnų ir krauna lagaminus grįžimui į Lietuvą, tačiau vis tiek atranda laiko kūrybiniams darbams. Milda sako neįsivaizduojanti savo gyvenimo be dainavimo, taip pat ji iš įvairių medžiagų kuria papuošalus, dekoruoja namų apyvokos daiktus. Ypač daug dėmesio susilaukia Mildos modelinu dekoruojami stalo įrankiai. Tai ne tik originali, bet ir praktiška dovana, kuri kiekvienam valgymą paverčia dar didesniu malonumu.

Kokia yra modelino įrankių idėjos istorija?


Modelinu dekoruotus įrankius kuriu jau dvejus metus. Gimus sūnui, idėją „padovanojo“ teta. Gimimo dienos proga sūnelis gavo modelino stalo įrankių komplektą. Buvau sužavėta tokia idėja. Žinojau, kad šia veikla užsiimančių žmonių jau yra, tačiau pasirinkau savitą stilių ir pati pradėjau kurti.

Man labai svarbu sukurti kažką savito ir nematyto, nemėgstu kopijuoti. Beveik visos kūrybinės idėjos šauna begulint lovoje (šypsosi). Dažnai idėjas „pakiša“ užsakovai – nurodo tam tikrus personažus, spalvas ir kitas detales. Būna, kad Mūza pabėga. Tuomet gaminu kažką jau iš turimų pavyzdžių, tačiau kaskart stengiuosi įdėti visą savo širdį, įterpti detales, kad kiekvienas įrankis būtų vienetinis ir skirtas tik tam užsakovui.

Ar sunku pagaminti tokius įrankius?

Jei ši veikla nuoširdžiai patinka – pagaminti nėra sunku. Taip ir man. Tačiau, kuriant tokius įrankius yra būtina kantrybė bei kruopštumas. Esu tikra, kad be šių savybių neverta nė pradėti. Taip pat sudėtingumas priklauso nuo pasirinktų gamybos medžiagų kokybės ir užsakovų pageidavimų. Kai kurie pageidauja įrankių su nesudėtinga, paprasta puošyba, tuo tarpu kiti užsako sudėtingesnio dekoravimo įrankius, pavyzdžiui, su princese iš tam tikros pasakos. Pastaraisiais atvejais prie įrankių tenka praleisti ne vieną valandą.

Kaip atrodo pats gamybos procesas?

Gamybos procesas gali skirtis nuo pasirinktų dekoravimui medžiagų. Manasis atrodo taip: užsakovas išsako savo pageidavimus dėl įrankių dekoravimo: pradedant vardais, baigiant herojais. Taip pat susitariame dėl spalvų ir kitų smulkmenų. Vėliau prasideda tikrasis darbas: iš spalvotos medžiagos, savo konsistencija panašios į plastiliną, specialiai tam skirtais įrankiais formuojamas įrankio dekoras. Suformavus norimą dizainą, įrankis kepamas orkaitėje apie 30 min., o jam atvėsus jau galima naudoti pagal paskirtį.

Ar jaučiate didelį susidomėjimą tokiais praktiškais suvenyrais?

Šiuo metu jaučiu nemažą susidomėjimą. Užsakymų gaunu iš daugelio pasaulio šalių, tačiau dažniausiai tai būna lietuviai. Manau, kad tokius gaminius užsakantys žmonės patys yra kūrybingi, vertinantys kruopštumą ir rankų darbą. Dažniausiai įrankius gaminu gimtadienio progomis, taip pat krikštynoms, lauktuvėms, bet taip pat dažnai mano darbai tampa tiesiog maloniomis staigmenomis.

Kaip reklamuojate savo gaminius?

Turiu paskyrą „Facebook“ socialiniame tinkle, savo darbelių nuotraukomis dalinuosi įvairiuose forumuose. Manau, kad geriausia reklama yra „iš lūpų į lūpas“. Nemažai užsakymų gaunu iš tų, kurie jau kažkur matė mano gaminius.

Ką dar, be modelino įrankių, kuria jūsų rankos?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Savo gyvenimo be kūrybos neįsivaizduoju ir esu išbandžiusi tikrai daug sričių. Šiuo metu kiek mažiau, tačiau taip pat užsiiminėju pirografija. Tai – medžio dekoravimas deginant. Tokiu būdu dekoruoju įvairiausius gaminius – dėžutes, padėkliukus, papuošalus… Pastaruosius taip pat gaminu ir iš modelino, veriu vėrinius.

Kur galima apžiūrėti ir įsigyti jūsų darbų?

Populiariausias ir patogiausias būdas įsigyti mano darbus yra internetas. Čia galima pamatyti pavyzdžių ir tuo pačiu susisiekti su manimi. Taip pat retkarčiais dalyvauju įvairioje mugėse, parodose.

 


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top