Now Reading
Kino pusryčiai: „Žigolo“ – dviejų žinomų aktorių ir režisierių šou

Kino pusryčiai: „Žigolo“ – dviejų žinomų aktorių ir režisierių šou

Kino pusryčiai: „Žigolo“ – dviejų žinomų aktorių ir režisierių šou

Laikas.lt
Dovilė Raustytė
Eglės Kirliauskaitės nuotr.

Praėjusią savaitę buvo pradėtas penktasis „Kino po žvaigždėmis“ sezonas. Tai puiki išeitis, mylintiems kiną, tačiau šiltuoju metų laiku besistengiantiems kuo daugiau laiko praleisti ore. Gryname nerašau, nes uždaras kiemelis, kuriame inicijuojant kino teatrui „Pasaka“ rodomi filmai, yra tarp ŠMC ir Rūdninkų aikštės.

Tikėkimės, tikroji vasara dar pakeliui ir šiltų naktų per ateinančius du mėnesius tikrai netrūks. Filmai birželį ir liepą bus rodomi nuo 22.30 val., o rugpjūtį – nuo 22 val. Taigi seansai baigiasi aplink vidurnaktį, kuomet pats metas prisijungti prie bare besilinksminančių draugų.

Šiemet naktinių seansų programa sudaryta taip, kad sau filmą atras tiek sinefilas, tiek retas kino festivalių lankytojas. Pastarasis, žinoma, daugiau. Tačiau toks šiųmetis sprendimas organizatoriams turėtų išeiti tik į gerą.

Taigi „Kine po žvaigždėmis“ išvysite: „Kino pavasaryje“ rodytas komedijas „Glorija“, „Vestuvių čempionatas“, „Lenktynės su savimi“; pasaulį pakerėjusį „Didijį grožį“; tris gerves laimėjusią „Ekskursantę“; siaubingai išpeiktą, bet vis tiek traukiančią „Monako princesę“; Andriaus Užkalnio išgirtą „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“; jausmingąją „Lūžęs gyvenimo ratas“ ir daugybę kitų juostų. Tarp jų – naująjį žvaigždėtojo kino sezoną atidaręs filmas „Žigolo“ („Fading Gigolo“, 2013). Apie jį šiek tiek plačiau.

Tai Johno Turturro režisuota juosta, kuriai jis parašė scenarijų ir sukūrė pagrindinį vaidmenį. Fioravante – seksualus penkiasdešimtmetis, kuris pragyvenimui užsidirba darydamas puokštes arba tvarkydamas niujorkiečių vamzdynus. Jo draugas Murray – pagyvenęs vyriškis, kuriam tenka uždaryti giminei priklausiusį knygyną, nes žmonės nebeskaito knygų. Nereikia net sakyti, kad jį vaidina Woody Allenas. Ne vienoje vietoje teko matyti ar girdėti, kad „Žigolo“ –naujas Alleno filmas. Taigi, teoriškai tai netiesa, tačiau žiūrint filmą ima atrodyti kiek kitaip.


Woody Allenui atiteko sutenerio Murray vaidmuo

Visas filmas atrodo lyg nevykęs W. Alleno bandymas prajuokinti žiūrovą. Kartais jam tai pavyksta, tačiau kartais imi šypsotis, nes matai, kad dėl tos šypsenos senasis gerasis Woody tiesiog neriasi iš kailio. Tuo tarpu Turturro jam gelbsti kuriant komiškas situacijas. Tačiau pagal scenarijų ne Turturro įkūnytas personažas padeda Allenui, o atvirkščiai. Tad šiek tiek apie scenarijų ir tada pliusai, kodėl vis dėlto verta pažiūrėti „Žigolo“.

Netekęs knygyno Murray sumano planą, padėsiantį jam ir jo viengungiui Fioravantei prasimanyti pinigų. Taigi Murray tampa savo draugo suteneriu. Pinigai neblogi, nes Fioravantę moterys tiesiog dievina. Viena jų – pati Sharon Stone, vaidinanti turtuolio žmoną, daktarę Parker. Tai viena siužetinė linija.


Sharon Stone filme „Žigolo“ sukūrė daktarės Parker vaidmenį

Kita keliasi į žydų bendruomenę Bruklyne. Čia sutinkame našlę Avigal, kurią vaidina nuostabiausio tarpdančio savininkė. Ne, ne Madonna, o Vanessa Paradis. Abi linijos, žinoma, susikerta ir net ne lovoje. Netikėtumas? Jų, susitikus Fioravantei ir prietaringajai Avigal, bus ir daugiau. Tačiau filmui tai neduoda jokios naudos, nes sprangų scenarijuje tikrai nereikia ieškoti kaip vakarykščio paparčio žiedo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tiek Murray, tiek Fioravante – labai stereotipiški personažai. Taip, tikėtina, kad to ir buvo siekta. Tačiau stereotipai neprivalo būti tuščiaviduriai. Vienintelėje Paradis jaučiasi gelmė. Tačiau, labai gali būti, kad taip yra dėl pačios aktorės charizmos ir būdo.


Vanessa Paradis įkūnijo našlaujančią žydę Avigal

Na, ir pabaigai pliusai. Žiūrėkite „Žigolo“ po žvaigždėmis. Ne veltui jis ir pradėjo sezoną. Vasariškos nakties ir filmo skleidžiama magija sudaro puikų derinį. Kokią magiją gali skleisti išpeiktas filmas? Fokusininkas šį kartą – operatorius. Rinkitės „Žigolo“, jei esate neabejingas Allenui ir jo juokeliams. Rinkitės „Žigolo“, jei nenorite jokios dramos, pavargote stengtis ir tiesiog norite į gyvenimą pažvelgti laisvai, be įsipareigojimų ir gal net lengvabūdiškai. Juk vasara, o „Žigolo“ nėra pats lėkščiausias filmas, kuriam gaila ir pinigų, ir laiko.

Galerijoje – keletas atidarymo akimirkų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top