Now Reading
Sapnų paslaptys: ką reiškia dažnai sapnuojami simboliai?

Sapnų paslaptys: ką reiškia dažnai sapnuojami simboliai?

Sapnų paslaptys: ką reiškia dažnai sapnuojami simboliai?

Sapnai nuolat tiriami, tačiau mokslininkai daugelio atsakymų apie juos dar neturi arba paprasčiausiai dėl jų nesutaria. O paprasti mirtingieji visaip stengiasi paaiškinti sapnų reikšmes siedami juos su savo gyvenimo patyrimais ir netgi prietarais. Tad besidomintiems sapnų reikšmėmis buzzfeed.com siūlo paskaityti apie dažniausiai sapnuose matomų simbolių prasmes.

1. Kritimas

Dėl to, jog kritimo jausmas suvokiamas kaip kūno psichologinė reakcija į gilėjantį miegą, nieko keisto, kad kritimą sapnuoja daug žmonių. Nesvarbu, ar sapnuojate, jog dažnai klumpate, negalite išstovėti ar krentate nuo skardžio – tai siejama su materialinių gėrybių ar metaforiniu praradimu. Tai gali būti ir darbo praradimas, ir laikotarpis, kuomet jaučiatės neįvertintas ar nesutariate su antrąja puse. Taip pat kritimas gali būtų vertinamas kaip pasitraukimas nuo gąsdinančio dalyko.

2. Skridimas

Skridimas dažniausiai reiškia simbolinę laisvę nuo įvairių suvaržymų. Skaidymas sapne dažniausiai yra maloni patirtis, atspindinti faktą, kad kažkuo džiaugiatės ir savo realiame gyvenime – galbūt naujais santykiais, neseniai pabaigtais mokslais ar kitais teigiamais įvykiais. Kartais galite sapnuoti, kad bandote skristi, tačiau esate “pririšti” prie Žemės – tai reiškia, kad eidami savo keliu susiduriate su kliūtimis arba abejojate tuo, ką darote.

3. Dantys

Nors dantų ir jų kritimo sapnavimas atrodo keistas, tai vienas dažniausiai pasitaikančių vaizdinių. Jo bendroji prasmė – nerimas. Kai kurie interpretuotojai teigia, kad dantų sapnavimas yra susijęs konkrečiai su nerimu dėl savo išvaizdos. Tuo tarpu kiti aiškintojai tikina, kad sapnuojantiems dantis paprasčiausiai reiktų apsilankyti pas dantistą.

4. Plaukai

Plaukų sapnavimas susijęs su tuo, kaip save įsivaizduojame ir seksualumu. Didelis kiekis patraukių, sveikų plaukų laikomas vyriškumo simboliu. Tuo tarpu sapnai apie nušiurusius plaukų galiukus arba plaukų nukirpimą trumpai signalizuoja žmogaus nepasitenkinimą savo išvaizda arba sumažėjusį lytinį potraukį.

5. Vandenynas

Vanduo sapnuose reiškia, kad jūsų galvoje dar daug pilnai nesusiformavusių minčių. Jei sapnuojate, kad stovite ant kranto ir žiūrite į ramų ir gražų vandenyną, tikėtina, kad netrukus rasite sprendimą ir ramybę. Jei sapnuose matote audringas jūras, vertėtų susimąstyti – galbūt kažką ignoruojate, o gal bandote paneigti kokius nors akivaizdžius faktus.

6. Nuogumas

Nuogumas sapnuose dažniausiai labai priklauso nuo konteksto. Kai nuogumas yra netikslinis, pavyzdžiui, jums pademonstruojamas staiga, tai gali reikšti pažeidžiamumą arba neadekvatumo jausmą. Taip pat svarbu, ar tai pastebi ir kiti sapne esantys asmenys. Jei ne – tai aiškus ženklas, kad jūsų susirūpinimas yra labai perdėtas.

7. Seksas

Jei sapnuojate, seksą greičiausiai tai yra labai tiesioginis organizmo signalas, kad jums trūksta sekso. Tačiau kai kurie vertintojai tiki, jos sapnai apie seksą reiškia beprecendentę sąmonės ir pasąmonės vienybę arba naujas asmeninio tobulėjimo galimybes.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8. Dalykai, kurie neveikia

Tai gana miglota kategorija. Neveikiančių daiktų, tokių kaip neryškūs kompiuterių ekranai, mirgantis televizorius ar per lėtas treniruoklis, sapnavimas reiškia, jog miegant išsijunginėja smegenyse esantys kalbos centrai. Tuo metu galite jausti, kad negalite komunikuoti taip, kaip norite. Galbūt jausitės susierzinę ar niekaip negalintys užbaigti kokio nors projekto, kankinami nerimo.

9. Egzaminai

Egzaminai yra dar viena labai populiari sapnų tematika. Jei esate studentas, tai tikriausiai žinote tikrąją priežastį, kodėl… Reiktų pasimokyti! Jei studijų laikai jau baigėsi, egzaminai sapnuose signalizuoja apie neseniai įvykusius ar netolimoje ateityje laukiančius pokyčius. Egzaminai taip pat reprezentuoja kažko pabaigą, tad su jais susiję sapnai rodo, jog tam, kad eitumėte toliau, jau padarėte viską, ką reikėjo, tačiau vis dar esate dėl savo veiksmų šiek tiek susirūpinę.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top