Penktadienio DJ – tiesiai iš repo radijo

Laikas.lt

Šį kartą penktadienio DJ seriją tęsia repas, kurį parinko repo radijo ir Hip-Hop.lt vėliavnešys Simas. Atrodytų vienas patiekalas, tačiau su daug skirtingų prieskonių pradedant repo kovomis, džiunglėmis ar patriotizmu. Skanaus!

SenojiMokyklaOldstars – Kaip 1996

Esate girdėję, kad pabaiga yra nauja pradžia? Ir dar kažkas sakė, kad netapsime, kuo norime būti užaugę? Tai va, kol dairomės, kad aplink vien princesės ir kosmonautai, labai gera prisiminti ir nuo to atsispyrus pradėti. Šis gabalas taip pat primena, kaip smagu būna kiekvienais metais apsilankyti Senojoje, ir yra puikus pakvietimo į vakarėlį pavyzdys (prisipažinsiu, kad nežinau, kas tiksliai pradėjo šią Lietuvos reperių madą, bet pakvietimai į didesnius renginius visada skamba puikiai ir apskritai tapo žiauriai gera tradicija).


 

ScHoolboy Q – Break The Bank

Tiek purvo pilama ant naujosios muzikos beprasmybės, tiek juokiamės iš SWAG ir YOLO. Tačiau tarpais nuo buvimo rimtu ir krepšinio rinktinės kovų bei karo Ukrainoje stebėjimo, tai yra gerai. Man gerai – tikiuosi patiks ir jums. Būtent šiame gabale nėra perlenkta lazda, plius kabinantis, melodingas priedainis neleidžia pačiam kūriniui atsibosti, kaip dažnai nutinka. Matyt todėl ir tenka vis klausytis automobilyje, kuris, akivaizdu, irgi prijaučia, nes iškart padaugėja arklių ir sėdynės pasidaro patogesnės.

BAN3AI – hhbattle finalas

Žiauriai pasiilgau jau kelerius metus nebevykstančių online repo kovų, ir to, kai reikdavo keltis naktį, kad pirmas išgirstum naujas kovas, naujus gabalus. Rodos, jau praėjo penkeri metai nuo šio finalo, kuriame susitiko pora geriausių Lietuvos MC, o ir toliau daug tokių veikėjų kaip Lilo, Ades, Karpio, Banzai, Karu, Mesijaus ir kitų battlo gabalai atranda vietą grojaraščiuose, bet jau norisi ir naujo! Tikėkimės bus.

Freestylers Dogs and Sledges

Raaa! Jei Laikas.lt, tai laikas pajudėti, kraunamės baterijas, nusivalome sportbačius ir judame – niekur nedingsi. Paklausius vieną kartą, po to dar kurį laiką galvoje skamba vežantis beatas. Toks ZOO gabalas, kuris duos gerų emocijų visai dienai!

Tavo tėvas – Aukštai į dangų (feat. Karoona, Slam Sounds)

Palyginti nauja grupė, su vienu kiečiausių pavadinimu. Ko klausai – Tavo Tėvo?! O šiam gabale ją dar papildo ir Karoona, žmogus, kuris vienas pirmųjų iš viso ateina į galvą, kaip sinonimas, galvojant apie lietuvišką repą. Nes svarbiausia nepamiršti, kas mums yra brangu, o jeigu ir pamiršime – pažiūrėkime aukštai į dangų.

Promoe lullabies to myself

Promoe yra viena pagrindinių asmenybių, savo laiku privertusių atrasti repą. Nors labiau žavi jo ankstyvoji kūryba, tačiau šiuo gabalu galiu drąsiai sakyti: „Sveiki atvykę į mano vidinį bardaką.“ Tokį bardaką, kuris visada bus, tačiau taip pat visada mielai apsivalys, kai girdės tai. Paprasčiausiai gaivina sielą, o „Looptroopų“ pasirodymas per „Lofto Festą“, manau, visada liks atmintyje, toje pačioje lentynoje, su geriausiais gyvenimo atsiminimais.

WTF pagamintas Lietuvoje

Gaila, kad WTF jau kuris laikas neberepuoja, tačiau tai yra būtent tas atlikėjas, kurio tekstuose randu tiek daug, kad vargu ar įmanoma atsiklausyti. Tad, ką tik paminėto Baltijos Kelio ketvirčio amžiaus proga, muzika su patriotizmo prieskoniu. Pagamintas Lietuvoje ir tuo patenkintas! Tikrai didžiuojuosi tuo ir linkiu visiems atrasti tą grožį.


Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.

hip-hop.lt, Penktadienio DJ, repas, repo radijas, simonas pocius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai