Dizaineris Seržas Gandžumianas: „Peteliškė yra džentelmeniško, šarmingo, stilingo ir skoningo vyro aksesuaras“

Išrinkti dovaną vyrui sunkiau nei moteriai? Drabužių dizaineris Seržas Gandžumianas mano priešingai – savo išvaizdai neabejingą vyrą visuomet pradžiugins naujas kaklaraištis, peteliškė, kišenės nosinaitė ar sąsagos. Kaip nepasimesti jų gausoje?

Tai kas geriau – peteliškė ar kaklaraištis?


Nereikėtų šių aksesuarų priešinti. Tam pačiam vyrui puikiai gali tikti ir kaklaraištis, ir peteliškė, tik skirtingomis progomis.

Kaklaraištis yra būtinybė žmonėms, dirbantiems tam tikroje aplinkoje, pavyzdžiui, versle.

Peteliškė pabrėžia jį nešiojančio žmogaus individualumą, išskirtinumą. Šis aksesuaras apie savininką pasako gerokai daugiau nei net koks kaklaraištis. Dėl to peteliškes ypač mėgsta kūrybiškoje aplinkoje, pavyzdžiui, reklamos srityje dirbantys vyrai, kūrybinių komandų nariai, jaunosios kartos verslininkai.

Kokią žinią siunčia dovanojamas kaklaraištis ir kokią – peteliškė?

Įteikiant kaklaraištį paprastai linkima sėkmės versle, politikoje, karjeroje.

Dovanodami peteliškę žmogui be žodžių palinkėsite skleistis kaip asmenybei, į gyvenimą žvelgti laisvai, kūrybingai, nepamiršti rūpintis savo išvaizda, kad ji padėtų, o ne trukdytų siekti užsibrėžtų tikslų.

Peteliškė yra džentelmeniško, šarmingo, stilingo ir skoningo vyro aksesuaras.

Kas ir kam dažniausiai dovanoja Jūsų kurtas peteliškes?

Dažniausiai dovanoja moterys savo antrosioms pusėms, verslo partneriai vienas kitam arba darbuotojai vadovui, mama – sūnui.

Ar peteliškes derinant prie aprangos galioja tos pačios taisyklės, kaip ir derinant kaklaraištį?

Yra kelios amžinos taisyklės, pavyzdžiui, „black tie“ aprangos kodas, kuriam būtinas juodas kostiumas arba smokinga, balti marškiniai ir juoda šilkinė peteliškė bei juodas platus šilkinis diržas arba žakardinio šilko liemenė vietoj jo.

Tačiau šiandien susidomėjimas peteliškėmis nepalyginamai išaugęs. Ir vienintelė taisyklė – nebijoti eksperimentuoti ir laužyti taisykles.

Kadaise peteliškes kurdavau tik pagal užsakymus, o dabar Vilniaus senamiestyje yra net specializuota lietuviškių peteliškių parduotuvė „Dom bow ties“. Ten galima įsigyti ir mano sukurtų puikaus itališko šilko peteliškių bei fantazijų.

Kokia peteliškė pradžiugintų vyrą, kuris ją dėvėtų tik ypatingomis progomis prie klasikinio kostiumo? Ir kokia paliktų įspūdį tam, kuris savo kolekcijoje turi keliolika ar keliasdešimt peteliškių?

Tikrai įtiksite išrinkę subtilią, tamsių atspalvių ir smulkiais raštais, tarkim, žirneliais ar vadinamaisiais turkiškais agurkais išmargintą peteliškę.

Kaklaraiščių pasaulis remiasi gana griežtomis taisyklėmis. Su nemadingais ar dryžiais ar keistos formos kaklaraiščiu iškart išskrisi iš konteksto.

Pasirinkęs peteliškė iškart atrodysi originaliai, nesvarbu, kokios faktūros ar spalvos ji bus.

Jei dovanosite peteliškę, nevarkite ieškodami tokios, kuri derėtų prie visko. Peteliškių geriausia turėti ne vieną: porą baltų, keturias penkias skirtingo rašto juodas, penkias septynias kitų spalvų. Su tiek jau gali pradėti improvizuoti.

Juodos turėtų būti iš prabangaus šilko, subtiliai raštuotos, žakardinio audimo, dailiai pasiūtos. Yra posakis, kad tinkamas pasirinkimas leidžia jaustis ypatingai. Taip ir yra.

O jei vien peteliškė atrodo per kukli dovana, ką pasiūlytumėte jai į draugiją?

Dažniausiai jos derinamos su kišenės nosinaitėmis ir sąsagomis. Puikus yra ir to paties audinio kaklaraiščio, peteliškės ir fantazijos komplektas – jis pravers bet kokia proga.








 

dizaineris, kaklaraištis, mada, peteliškės, Seržas Gandžumianas, vyrų mada

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai