Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

5 būdai kaip paįvairinti greitai paruošiamus makaronus

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2015-03-31
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
5 būdai kaip paįvairinti greitai paruošiamus makaronus

Kažkas yra pasakęs, kad noras valgyti paverčia mus dievais virtuvėje. Šiuose žodžiuose yra daug tiesos, nes kartais net ir iš kirvio košę gebame išvirti arba netikėtai sukurti tokių kulinarijos šedevrų, kuriais liekame nustebinti patys. Vieną populiariausių pasaulyje patiekalų – sriubą iš greitai paruošiamų makaronų – ypač paprasta paruošti, tačiau kaip ją paįvairinti, kad ji virstų tobulo skonio patiekalu?

Vienas iš būdų, kaip paįvairinti greitai paruošiamų makaronų skonį, suteikiant jiems pikantiškumo: įpilti sojų padažo, čili pupelių padažo, įdėti kario miltelių ar šliūkštelėti acto. Jei greitai paruošiamų makaronų prieskoniai sūresni, tai, gardinant juos papildomais padažais, pastarųjų tereikėtų pilti tik pusę pakelio. Dar galima į greitai paruošiamų makaronų sultinį įberti baltųjų pipirų, įpilti sezamo aliejaus ar net išspausti citrinų arba laimo sulčių, kad būtų sukuriamas vos rūgštokas skonis.

Kiaušiniai visada tiks prie makaronų

Kiaušiniai yra vienas universaliausių greitai paruošiamų makaronų priedų. Paprasčiausia ką galite padaryti – tai sudėti kiaušinius į šaltą vandenį ir pradėti juos virti. Kai vanduo užverda, kiaušinius derėtų dar pavirti 1-2 min. ir tuomet sudėti į vandenį makaronus. Jei jums pavyks tinkamai suderinti laiką, tai makaronai ir kiaušiniai išvirs vienu metu. Tada į išvirtus makaronus galite įpjaustyti išvirtus kiaušinius. Toks patiekalas yra sotus, tikrai lengvai ir greitai paruošiamas.

Salotos, daigeliai ir šaldytos daržovės

Greitai paruošiamus makaronus galima paįvairinti įvairiomis salotomis, saulėgrąžų, pupelių daigais arba šaldytomis daržovėmis. Špinatų lapelius, Romanines salotas, daigelius, plonai supjaustyto kopūsto griežinėlius, rėžiukus galima įmesti į jau paruoštą greitai paruošiamų makaronų sriubą ir, palaukus porą minučių, valgyti. Daržoves, kurias reikia truputį pavirti, tokias kaip brokoliai, žiediniai kopūstai, žirniai, sniego žirniai, susmulkintos morkos arba šaldytos daržovės, rekomenduojama sudėti į puode verdamą greitai paruošiamų makaronų sriubą. Kai daržovės šiek tiek apverda, galima tokią sriubą patiekti.

Be mėsos nė dienos

Mėsos gerbėjai greitai paruošiamus makaronus gali paįvairinti vištienos krūtinėle, vištienos petelių „tulpėmis“, kiaulienos nugarine, šoninės kepsniais. Mėsą reikėtų supjaustyti gabalėliais, sudėti į puodą ir kartu su norimais prieskoniais pavirti, tada įdėti greitai paruošiamus makaronus ir dar pavirti kelias minutes. Makaronus rekomenduojama patiekti kartu su virta mėsa. Norintiems keptos mėsos, galima ją pakepinti keptuvėje arba ant grotelių ir patiekti su jau išvirusiais makaronais. Prie makaronų taip pat tinka ir vytintos mėsos gabalėliai.

Kas sakė, kad greitai paruošiamų makaronų negalima paįvairinti riešutų sviestu?

Martha Stewart, žymi amerikiečių verslininkė, kulinarinių knygų rašytoja ir televizijos laidų vedėja, turi savo mėgiamą greitai paruošiamų makaronų paįvairinimo būdą, kuris iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti mažų mažiausiai keistas. Moteris į greitai paruošiamų makaronų sriubą įdeda porą šaukštų riešutų sviesto. Taip sutirštindama sultinį ir paruošdama tikrai nebrangią Tailande ypač populiaraus patiekalo Pad Thai variaciją. Šiam patiekalui 2011 m. atiteko 5 vieta Pasaulio skaniausių patiekalų 50-tuke, kurį paskelbė CNN.

Aštrios kinietiškos vištienos sriubos receptas

Na, mes, lietuviai, gal šiek tiek konservatyvesni ir nedaugelis iš mūsų išdrįstų į greitai paruošiamų makaronų sriubą įsidėti riešutų sviesto, bet kai norisi kažko naujo, pabandyti visai verta. Kiek labiau lietuvaičių skonio receptoriams priimtiną patiekalą pasigaminti siūlo virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Jis pateikia aštrios kinietiškos vištienos sriubos receptą.

Aštri kinietiška vištienos sriuba

sriuba.JPG" width="500" />

4 porcijoms reikės:
1 pakelis greitai paruošiamų makaronų be konservantų „Dorea“
8 „Vištiena kitaip“ vištienos petelių „Tulpės“
1 raudona paprika
1 morka
1 poras
1 cukinija
8 shiitake grybai
4 skiltelės česnako
3 cm ilgio imbiero šaknies
1 čili pipiras
1 valgomas šaukštas kapotos kalendros
8 valgomi šaukštai sojos
Aliejus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:
Į verdantį vandenį sudėkite greitai paruošiamus makaronus „Dorea“ ir virkite 3 min. Išvirusius makaronus nukoškite ir atidėkite į šalį. Iš vištienos petelių „tulpių“ išvirkite vištienos sultinį. Shiitake grybus palaikykite 1 val. vandenyje, po to 3-5 min. pavirkite ir supjaustykite juostelėmis. Visas daržoves supjaustykite pailgais šiaudeliais. Imbierą ir česnaką susmulkinkite. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepinkite česnaką su imbieru, po to sudėkite visas daržoves ir pakepinkite 2-3 min. Svarbu, kad daržovės liktų traškios. Į anksčiau išvirtą vištienos sultinį suberkite apkeptas daržoves, įpilkite sojos padažo, sudėkite čili pipirą ir smulkintą kalendrą. Užvirinkite. Į lėkštę įdėkite saujelę išvirtų makaronų „Dorea“, 2 išvirtas vištienos petelių „tulpes“, apkepintas daržoves ir viską užpilkite sultiniu.
Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:greitai paruošiami makaronaimakaronų receptairamenreceptaiRuslanas Bolgovas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Palangos sezono atidarymas – per 1 min. (video)
Įdomu

Palangos sezono atidarymas – per 1 min. (video)

2016-05-26
Festivalyje „Velnio akmuo” – kūrybinės dirbtuvės bei išskirtinių pramogų gausa
Menas

Festivalyje „Velnio akmuo” – kūrybinės dirbtuvės bei išskirtinių pramogų gausa

2012-06-19
R. Bransoną skraidinęs oreivis: „Jis yra fantastiškas žmogus“ (foto)
Naujienos

R. Bransoną skraidinęs oreivis: „Jis yra fantastiškas žmogus“ (foto)

2013-06-05
5 klausimai bėgikei Eglei Balčiūnaitei
Naujienos

5 klausimai bėgikei Eglei Balčiūnaitei, arba kaip pasiruošti geram startui?

2017-05-19

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?