Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Gastroenterologė Danutė Voverienė: sveiko žarnyno paslaptis įminta

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2015-07-13
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Gastroenterologė Danutė Voverienė: sveiko žarnyno paslaptis įminta

Ar žinojote, kad XXI amžiuje pradėtos kurti vidurių užkietėjimo klinikos net vaikams nuo 6 metų? Ar galėtumėte pagalvoti, kad vidutinio amžiaus žmogaus storojoje žarnoje yra apie 6 kg nesuvirškintų maisto likučių? Gastroenterologė Danutė Voverienė įspėja, kad žarnyno problemos aplanko vis jaunesnius žmones ir svarbu kuo greičiau pradėti reaguoti į šiuos negalavimus. Gydytoja dalinasi visuomenėje vis dar mažai vertinamu sveikatos receptu – kasdien įtraukite pakankamą maistinių skaidulų kiekį į savo mitybos racioną.

Kada dar galime kovoti su žarnyno problemomis?

Nesuvirškinti maisto likučiai žarnyne ima rūgti, išskiria toksines medžiagas, kurios patenka į kraujagyslių sistemą, o vėliau kartu su krauju patenka į organų sistemas ir nuodija kiekvieną mūsų ląstelę. Visgi, kol virškinimo trakte tūnančių medžiagų dar nepasisavino organizmas, mes galime jas pašalinti tinkamai reguliuodami savo mitybą. Taigi, kaip turėtumėme keisti savo mitybą?

Maistinės skaidulos pasiekiamos ranka

Pasak gastroenterologės Danutės Voverienės, funkcines žarnyno problemas efektyviausiai galima spręsti užtikrinant pakankamą maistinių skaidulų kiekį mityboje (suaugusiam žmogui per dieną rekomenduojama suvartoti bent 20 – 30 g šių medžiagų). Pagrindiniai maisto produktai, kuriuose apstu skaidulinių medžiagų – daržovės, vaisiai, rupi duona, visų grūdo dalių turintys duonos gaminiai, makaronai, pupelės, avižos ir pan. Maistinės skaidulos patekusios į mūsų organizmą sujungia kenksmingas medžiagas (sunkiuosius metalus, sočiųjų riebalų rūgštis) ir paskatina toksinų pašalinimą iš mūsų organizmo.

Pakankamas skaidulinių medžiagų vartojimo kiekis:
1. spartina žarnyno turinio judėjimą;
2. saugo nuo vidurių užkietėjimo;
3. sukelia sotumo jausmą ir padeda sulieknėti;
4. mažina cholesterolio ir gliukozės koncentraciją kraujyje.

Gastroenterologė džiaugiasi maistinių skaidulų produktų pasiūla

Gastroenterologė Danutė Voverienė džiaugiasi, kad šiuo metu vartotojams yra siūlomi subalansuoti maistinių skaidulų produktai. Šie produktai itin naudingi skubantiems ir daug laiko savo mitybą prižiūrėti neturintiems žmonėms, nes vartodami skaidulinius produktus iš karto gauname rekomenduojamą maistinių skaidulų kiekį. Gastroenterologė išskiria lietuvišką skaidulinį produktą ColonWell, kurio natūrali sudėtis yra išpuoselėta iki maksimumo. Gydytoja skaidulinius produktus rekomenduoja vartoti tiems, kuriems svarbi ne tik žarnyno švara, bet ir viso organizmo darna.

Ankščiau ar vėliau „bendrą kalbą“ su žarnynu teks rasti visiems, tai kodėl nepradėjus „kompromisų“ ieškoti kuo greičiau? Pasirinkę maistinėmis skaidulomis praturtintą mitybą, mes galima užtikrinti sveiką žarnyno veiklą ir gerą gyvenimo kokybę.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:ColonWellDanutė Voverienėgastroenterologijaskaidulinės medžiagosskaidulossveika mitybasvorisvirškinimas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ką daryti
Aktualu

Ką daryti, kai „Facebook“ draugai tampa priešais?

2015-06-04
2014-ųjų metų muzikos apžvalga: „Ten Walls“ pavarė
Menas

2014-ųjų metų muzikos apžvalga: „Ten Walls“ pavarė, kaip Meilutytė

2014-12-31
Kraujo donorė: „Pabandykite įsivaizduoti save sergančiojo kailyje – kas tuomet atrodytų baisiau
Naujienos

Kraujo donorė: „Pabandykite įsivaizduoti save sergančiojo kailyje – kas tuomet atrodytų baisiau, ar sirgti, ar duoti kraujo?“

2015-09-10
Mistiška mėsa: ką mes iš tikrųjų valgome? (foto)
Naujienos

Mistiška mėsa: ką mes iš tikrųjų valgome? (foto)

2014-08-15

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?