Sėkmingiausia Belgijos atlikėja Selah Sue koncertuos Vilniuje

Fenomenalaus balso savininke ir geriausia Belgijos solo atlikėja vadinama Selah Sue tik įsisiūbavus pavasariui atvyks į Vilnių ir menų fabrike „Loftas“ balandžio 29 dieną surengs koncertą, kuriame žadins šviesius ir tamsius jausmus, pins kasas iš R&B, soul, pop, trip-hop, džiazo ir elektronikos žanrų.

„Muzika yra taika. Labai svarbu visuomenei sunkiais momentais nepamiršti, kokį svarbų vaidmenį gyvenime vaidina kultūra. Belgija turi nuostabią muzikos sceną ir labai daug puikių grupių. „Balthazar“, „BRNS“, Pomrad, „Great Mountain Fire“ ir daugelis kitų - visi jie koncertavo „Lofte“. Džiaugiamės, kad nepaisant Europą sukrėtusio įvykio, galime savo pagarbą Belgijai atiduoti įvertindami jų muzikantus. Tikiu, kad Selah Sue Vilniuje dar kartą įrodys, kad taika ir meilė yra muzikoje.” - sakė „Lofto“ įkūrėjas Victoras Diawara.

Belgijos geriausia, kuriai šviesią ateitį pranašavo pats Prince

Geidžiamiausios solistės statusą Selah Sue tvirtai laiko nuo 2011 metų. Tais metais atlikėja Flandrijos Muzikos Industrijos Apdovanojimuose susirinko net 3 apdovanojimus. Šiemet Selah Sue dar kartą buvo įvertinta kaip Belgijos solo atlikėja numeris 1.

Atlikėjos talentą ankstyvame karjeros laikotarpyje pastebėjo ir amerikiečių muzikos ikona Prince. 2010 metais jis pakvietė Selah Sue apšildyti jo pasirodymą „Sportpaleis“ arenoje Belgijoje. „Tai buvo nuostabu!“ - apie pažintį su Prince pasakojo Selah Sue. „Jis matė mano pasirodymą, vėliau užkulisiuose turėjome malonų pokalbį. Princas dalino patarimus ir man pranašavo sėkmingą ateitį. Aš jo klausiau, ar man vertėtų daugiau mokytis groti gitara, o jis tiesiog atsakė, kad mato, jog aš kvėpuoju muzika ir toliau turėčiau tai daryti. Buvo nuostabu tai girdėti iš pačio Princo.“

Žavioji belgė savo sodriu ir fenomenaliu balsu jau užkariavo gimtąją šalį, Prancūziją ir Nyderlandus, kur Selah Sue savo koncertuose surenka tūkstantines gerbėjų minias. Jos debiutinis albumas „Selah Sue“ Belgijoje tapo keturis kart platininiu, o patys tautiečiai ją vadina šalies muzikos pasididžiavimu.

Įkvėpimo paieškos Londone, Jamaikoje ir Los Andžele

Paskutinis Selah Sue albumas „Reason“, pasak atlikėjos atskleidžia jos tikrąjį muzikinį identitetą: „Tai tarsi lygtis su daug kintamųjų“. Kritikų įvertintame albume subtiliai susipina electro-soul, trip hop ir net house žanrų skambesiai. Harmoningo balanso, atsispindinčio albume, Selah Sue ieškojo net keliose įrašų studijose. Albumas „Reason“ buvo įrašinėjamas daugiausia Belgijoje, taip pat Londone, Jamaikoje ir Los Andžele kartu su dviem rimtais prodiuseriais - Dane Robin Hannibal (dirbusiu su „Little Dragon“ ir Kendrick Lamar) ir švedu Ludwig Göransson, žinomu dėl darbų su pop-trio HAIM ir amerikiečių reperiu Childish Gambino.

Įsimylėti šią atlikėją nėra sunku, savo pasirodymuose ji atsiveria publikai, atsiskleidžia kaip autentiška, unikali moteris, kurios talentas - tai nepakartojamas balsas, puikus humoro jausmas ir širdį paliečiantis nuoširdumas. Būtent tokio pasirodymo publika gali laukti menų fabrike „Loftas“. Bilietus į antrąjį šių metų „Heineken Live“ renginių serijos koncertą platina „Bilietų Pasaulis“.

loftas, menas, menų fabrikas, muzika, Selah Sue

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai