Patarimai, kad sportinė apranga padėtų treniruotis

Lietuvoje itin populiarėjantis sveikas gyvenimo būdas diktuoja visuomenei naujas taisykles. Vis daugiau žmonių ima mankštinti, treniruotis, prižiūrėti savo kūną ir mitybą. Tai labai svarbus visuomenės pokytis, kuriuo itin džiaugiasi treneriai ir sveikos gyvensenos ekspertai. Pavasaris – laikas, kuomet sporto klubuose kaip niekad daug žmonių. Daugelis ruošiasi šiltajam sezonui ir nori padailinti savo figūrą, tad ima sportuoti iš anksto. Dažniausiai pirmiausia, kuo reikia pasirūpinti prieš pradedant treniruotis – tinkama sportinė apranga. Pasirodo, nuo tinkamo aprangos priklauso ne tik Jūsų savijauta treniruotės metu, bet ir pasiekti rezultatai.

Tinkamas dydis

Vienas svarbiausių kriterijų, renkantis sportinę aprangą yra tinkamas dydis. Tai labai svarbu, nes per laisva apranga gali neleisti judėti ir maišyti treniruočių metu, o per daug aptempti drabužiai varžys, trins ir net gali sukelti alergiją. Pagrindinis kriterijus, renkantis aprangos tinkamą dydį, yra paisyti taisyklės, jog sportinės aprangos funkcija – prilaikyti visas judančias kūno vietas. Pavyzdžiui, šiek tiek putloką pilvuką ar užpakaliuką. Būtent todėl daugelis sportininkų treniruočių metu vilki tamprią, aptemptą aprangą, o ne laisvus krintančius šortus ar kelnes. Vienas svarbiausių sportinės aprangos akcentų moterims – sportinė liemenėlė. Jos funkcija prilaikyti krūtinę treniruočių metu. Liemenėlės dažniausiai yra universalaus dydžio, tad dėl išmatavimų nebereikia jaudintis. Pasirūpinusios tokia liemenėle treniruositės tikrai lengviau ir patogiau.

Kokybiška medžiaga

Dar vienas labai svarbus kriterijus, renkantis sportinė aprangą, tai medžiaga, iš kurios apranga pasiūta. Treniruotės ir sportas skiriasi nuo Jūsų įprasto laisvalaikio ar šiaip pasivaikščiojimo kieme, todėl čia netinka įprasti laisvalaikio drabužiai. Labai svarbus kriterijus medžiagai – tamprumas. Pasirūpinkite, kad Jūsų sportinė apranga būtų siūta iš tampraus audinio, kuris leis Jums laisvai judėti treniruočių metu ir nevaržys kūno. Be to, geriau rinktis kuo patvaresnį audinį, kadangi sportuojant aprangai teks patirti įvairius krūvius, prakaito kiekį. Geriau nesirinkti medvilninės medžiagos, nuo kurios gali pasidaryti karšta, o prakaito dėmes tuoj pat pamatys ir aplinkiniai. Be to, atkreipkite dėmesį į tai, kad medžiaga būtų natūrali ir leistų odai kvėpuoti. Tai labai svarbus kriterijus, norint, kad treniruotės būtų efektyvios ir nevargintų Jūsų kūno dar labiau.

Sporto avalynė

Labai svarbi sportui yra avalynė. Tai taip pat labai svarbus akcentas, norint, kad sportinė apranga, būtų tinkamai paruošta sportui ir treniruotėms. Užsukę į sportinių drabužių parduotuvę, ko gero, rasite labai platų sportinės avalynės pasirinkimą. Tačiau atminkite, kad nereikia pulti pirkti pirmų pasitaikiusių sportbačių. Geriausiai, pasikonsultuoti su pardavėju, koks apavas Jums tik. Mat vienokius batelius reikia pirkti bėgiojimui asfaltu, kitokius bėgimui lauke, visai skirtingi bateliai turi būti dėvimi treniruojantis salėje ar namuose. Todėl ia geriausiai sužinoti profesionalo nuomonę ir paklausyto jo patarimų. Ne tik puikiai atrodysite su nauja sportine apranga, bet ir jausitės gerai bei pasieksite dar aukštesnių rezultatų lengviau.

sportas, sportinė apranga, sportiniai bateliai, sportiniai drabužiai, sporto avalynė, sveika gyvensena

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai